2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Krustpils novada pašvaldība aicina baudīt ziemas priekus darot to atbildīgi

Krustpils novada pašvaldība aicina baudīt ziemas priekus darot to atbildīgi

Sasniedzot ziemai atbilstošus laikapstākļus, Krustpils novada  iedzīvotāji steidz baudīt ziemas priekus.

Slidot gribētājiem Vīpes pagastā speciāli tikusi izveidota slidotava, kas darbojas visu diennakti un ir bezmaksas pakalpojums. Drīzumā tiks attīrīti arī ledus laukumi uz Baļotes ezera un Laukezera, kur tiks aicināts ikviens ziemas prieku baudītājs.

Informējam, ka drīzumā Kūku pagastā pie vecās Sūnu skolas būs iespējams iznomāt distanču slēpošanas inventāru un to izmantot speciāli izveidotā trasē.

Krustpils novada pašvaldības vides un civilās aizsardzības dienesta vadītājs Ilmārs Luksts informē: “Krustpils novada ezeros ledus biezums ir no 16 līdz 20 cm biezs, Daugava vietām nav aizsalusi. Pa ezeru ledu var droši pārvietoties, slidot un slēpot, ko arī iedzīvotāji aktīvi dara.”

Pašvaldība atgādina arī par to, ka ar auto ir bīstami pārvietoties pa ledu, jo ledus biezums ir nevienmērīgs, zem ledus dažādās ezeru vietās ir avoti, kas ledus segu padara plānāku un pastāv bīstamība ielūzt. Kā arī pašvaldība aicina ikvienu pievērst uzmanību bīstamībai uz ledus un vecākus informēt savas atvases par iespējamiem riskiem uz ledus.

 

Informāciju sagatavoja

Krustpils novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Ieva Lapiņa

Atstājiet komentāru