2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Bērnu tautas deju kolektīvu sadancis Rubeņos

Bērnu tautas deju kolektīvu sadancis Rubeņos

2. februārī Jēkabpils novada Rubenes kultūras namā tika rīkots Jēkabpils apriņķa 1.-4. klašu tautas deju kolektīvu sadancis. Dejotāji bija ieradušies no kopumā astoņām apkārtnes skolām un kultūras iestādēm.

Viesus uzrunāja Rubeņu pamatskolas direktore I.Kantāne, aicinot bērnus priecāties: „Šodien ir sveču diena, un latviešu tautas ticējums sveču dienā ir tāds – ja cilvēks šajā dienā priecājas un arī labi mielojas, tad visu nākamo gadu cilvēkam būs veiksme, un cilvēks būs laimīgs. Prieks ir daudzkrāsains. Vairosim prieku, sniegsim prieku citiem un priecāsimies paši!”

Patiess prieks sveikt bērnus Rubeņos bija arī Rubenes pagasta pārvaldes vadītājai I.Kurmei: „Šodien, skatoties uz jums, es redzu – jūs esat tik enerģijas pilni, dzīvespriecīgi, tātad arī gatavi šodien dejot. Kā jau direktore teica – prieks ir dažādās krāsās. Arī jūsu smaids izstaro prieku. Prieku un vēlmi dejot un parādīt savas labās emocijas. Lai tas viss izdodas, un, lai šīs dejas, ko jūs sniegsiet, arī jums pašiem sagādā prieku! Lai vēlme dejot nepazustu arī turpmāk, un jūs dejotu arī tad, kad izaugsiet lieli.”

Bērnus dejot iedrošināja Rubeņu kultūras nama teātra studijas „Dadzīši” priekšnesums, par eglīti, kas vēlējās redzēt pasauli un sajust Ziemassvētku prieku. Eglīti mežā apciemoja dažādi dzīvnieki – zaķi, vārna, vilks, stirniņa un pūce, kas beigās vienojās kopīgā dziesmā un arī dejā. Taču viņiem tā tik labi neizdevās, tādēļ dejot tika aicināti Rubeņos sabraukušie bērni.

Koncertā uzstājās Biržu internātpamatskolas 1.-3. kl. un 4.-5. kl. deju kolektīvi (vadītāja G.Ratniece), Sūnu pamatskolas 1.-4. kl. deju kolektīvs (vad. D.Mūrniece), Rites pamatskolas 1.-4. kl. un 3.-5. kl. deju kolektīvi (vad. L.Bārdule), Viesītes Mūzikas un mākslas skolas 1.-2. kl. un 3.-4. kl. deju kolektīvi (vad. L.Beinaroviča), Ābeļu pamatskolas 2.-4. kl. deju kolektīvs (vad. I.Lāčplēse), Biržu pamatskolas 1.-4. kl. deju kolektīvs (vad. K.Pazuha), Salas kultūras nama 1.-4. kl. deju kolektīvs (vad. V.Vanaga) un Rubeņu pamatskolas 1.-4. kl. deju kolektīvs (vad. I.Pūdāne). Zasas dejotāji šoreiz nepiedalījās, jo liela daļa bērnu šajos mainīgajos laika apstākļos bija apslimuši.

Pēc koncerta gan kolektīvi, gan viņu vadītāji saņēma pateicības veltes, kopīgi fotografējās un ļāvās dejas priekiem kopīgā diskotēkā.

 

{videobox}i8y0d4Q_AjU{/videobox}

 

K.Sēlis

Komentāri (0-1/1)

  • dejotprieks
    02.07.2018 18:31
    Jauki, kad bērni pavada laiku ne uz ielas. Dažiem kolektīvu vadītājiem būtu saņemtā nauda par savu darbu, jāziedo novada mazturīgajiem.

Atstājiet komentāru