2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Krustpils novada pašvaldības darbu ēnoja 16 ēnas

Krustpils novada pašvaldības darbu ēnoja 16 ēnas

10. februārī visā Latvijā norisinājās pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.-12. klašu skolēniem “Ēnu diena”. “Ēnu dienas” ietvaros Krustpils novada domē kopumā viesojās 16 skolēni no Mežāres pamatskolas, Krustpils pamatskolas, Jēkabpils 3.vidusskolas, Jēkabpils valsts ģimnāzijas, Andreja Eglīša Ļaudonas vidusskolas un Līvānu 1. vidusskolas, kļūstot par "ēnām" Krustpils novada domes priekšsēdētājam, izpilddirektoram, finanšu nodaļas vadītājai, vides un civilās aizsardzības dienesta vadītājam, sabiedrisko attiecību speciālistam un jaunatnes un tūrisma lietu speciālistam.

„Ēnas” labprāt devās līdzi saviem ēnu devējiem, lai klātienē vērotu izvēlētās profesijas pārstāvja ikdienu. Sekojot līdzi darbinieku gaitām un ikdienas pienākumiem, „ēnotāji” atzina, ka darba diena esot bijusi interesanta un piepildīta. Domes priekšsēdētāja Kārļa Pabērza „ēna” Matīss Navenickis no Krustpils pamatskolas pastāstīja: ”Šī bija mana pirmā ēnošana un domāju arī turpmāk piedalīties kādas profesijas pārstāvja ēnošanā. Diena bija patiešām izdevusies, paldies varu teikt Krustpils novada Krustpils novada domes priekšsēdētājam Kārli Pabērzam par interesanto un izsmeļošo stāstījumu.” “Šodien ieguvu daudz jaunu zināšanu, sapratu, ka izpilddirektora darba grafiks ir ļoti saspringts un ikdienā nekad nav jūtama rutīna. Varētu teikt, ka izpilddirektora profesija ir radoša profesija, jo jāprot atrast risinājumus visdažādākajiem jautājumiem un nestandarta situācijām,” ēnu dienas noslēgumā secināja Jēkabpils 3.vidusskolas skolniece Madara Lasmane.

Akcijas ietvaros skolēni ne tikai sekoja līdzi ikdienas darbiem, bet arī ar savām idejām iesaistījās darba procesā, kā arī varēja rast atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem, lai labāk saprastu, vai šāds darbs nākotnē būtu piemērots.

Jāatzīmē, ka „Ēnu diena” ir pasaulē populāra karjeras izglītības akcija, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darbavietu un četru līdz sešu stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Ēnu dienas akcijas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavotos darba tirgum, kā arī demonstrētu saistību starp izglītību un karjeru, rosinot skolēnus nopietni pievērsties mācībām. Veidojot sadarbību starp skolu, sabiedrību un darba vidi, akcija sekmē jauniešu integrāciju sabiedrībā un darba tirgū nākotnē.

Informāciju sagatavoja

Angelīna Smirnova

Krustpils novada pašvaldības

Jaunatnes un tūrisma speciāliste 

Atstājiet komentāru