2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Sacensībās “EIRO SKRĒJIENS” labāko četriniekā Krustpils pamatskolas skolēni

Sacensībās “EIRO SKRĒJIENS” labāko četriniekā Krustpils pamatskolas skolēni

Pagājušajā piektdienā, 26.februārī, Latvijas sacensībās “EIRO SKRĒJIENS”, tika saņemti provizoriskie rezultāti. Pēc spēlētāju rezultātu listes augšgala, ir skaidrs, ka no Latvijas labāko četrinieka, trīs ir Krustpils pamatskolas skolēni: 1.vieta – Artūram Dzirkalim (6.a klase), 2.vieta – Paulai Krūmiņai (5.a klase) un 4.vieta Ralfam Beinarovičam (6.a klase).

Pēc Latvijas “Eiro skrējiena” noteikumiem, četri spēlētāji, kuri uzrādījuši labākos rezultātus Latvijas tiešsaistes sacensībās, saņem ielūgumu kopā ar savu klasi piedalīties finālsacensībās, kuras notiks Rīgā 2016. gada 4. aprīlī, Latvijas Bankā.

Krustpils pamatskolas direktores vietniece izglītības jomā Maija Kīne uzskata, ka uzvara Eiropas līmeņa konkursā nav necerēta veiksme, bet gan nopietna un mērķtiecīga darba rezultāts.
“Mums ir izdevies Eiropas mērogā parādīt, ka mēs varam un varam vislabāk,” skaidro M. Kīne “Krustpils pamatskolas direktores Vijas Stiebriņas atbalsts, labā sadarbība ar skolēnu ģimenēm, emocionālais atbalsts no klašu audzinātājiem un skolēnu darbs 3 mēnešu garumā ir kaldinājis ceļu uz augstākajiem rezultātiem Eiropā.”

M. Kīne norāda, ka gūtais panākums ir liels notikums ne tikai skolēniem, bet arī viņu vecākiem, Krustpils pamatskolai, Krustpils novadam un Jēkabpils pilsētai: “Esam gandarīti par uzvaru!”

Jau ziņots, ka Eiropas Centrālā banka (ECB) un Eirosistēmas valstu centrālās bankas aicināja no 2015. gada 25. novembra līdz 2016. gada 25. februārim, 9 -12 gadus vecus skolēnus piedalīties datorspēles "Eiro skrējiens" (Euro Run) tiešsaistes sacensībās.
Spēles "Eiro skrējiens" (Euro Run) mērķis ir vairot izpratni par eiro banknotēm un monētām. Tai ir vairāki līmeņi, kuros jākrāj punkti eiro izteiksmēs un jāatbild uz jautājumiem par eiro monētām un banknotēm. Kā arī spēlētājam jāizvēlas, kurš spēles varonis – Anna vai Aleksis – vēlas būt un jāpalīdz policijai apcietināt banknošu viltotāju.
Līdztekus sacensībām eiro zonā, ECB sadarbībā ar Latvijas Banku organizēja papildus sacensības Latvijā.

Pēc Eiropas nolikuma, eirozinas uzvarētāji ir pirmie 100 labākie uzrādītie rezultāti. Kopumā, 12 no tiem ir Krustpils pamatskolas skolēni. Kā balvas, visi 100 labākie spēlētāji iegūs  20 eiro piemiņas banknoti, kas iestrādāta akrilā.

Komentāri (0-2/2)

  • apsveicam
    02.07.2018 18:32
    Tā tik ir skola! Malači! Tā tik turpināt!!!
  • es
    02.07.2018 18:32
    Nu malači tie KRUSTPILS skolēni! Skolotāji vienmēr atrod, kur ieteikt piedalīties, lai papildus gūtu labas zināšanas un iemaņas! super!

Atstājiet komentāru