2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Ar pozitīvu pieredzi un jaunām idejām norisinājies Krustpils novada NVO forums

Ar pozitīvu pieredzi un jaunām idejām norisinājies Krustpils novada NVO forums

Otrdien, 1.martā, Krustpils novada pašvaldībā, attīstības nodaļas organizēts, norisinājās Krustpils novada nevalstisko organizāciju (NVO) forums. Foruma norises pamatmērķis bija pozitīva un auglīga dialoga veicināšana starp pašvaldību un NVO jeb kā vēstīja foruma moto: “Krustpils novada biedrību un aktīvo iedzīvotāju tikšanās, lai veicinātu pieredzes apmaiņu un sadarbību!”.

Uz forumu aicinātas tika novada nevalstiskās organizācijas un iedzīvotāji, kas ik gadu aktīvi iesaistās sadarbībā ar pašvaldību, piedaloties novada organizētajos NVO projektu uzsaukumos, kā arī projektos, ar kuru dalību tiek veicināta pozitīva novada iedzīvotāju sasaiste un veicināta infrastruktūras labiekārtošana. Kopumā forumu apmeklēja 14 biedrības, kas labprāt uzklausīja pašvaldības un NVO foruma viesu sniegto informāciju.

Foruma gaitā attīstības nodaļas vadītāja Inga Širina iepazīstināja apmeklētājus ar pēdējo gadu statistiku pašvaldībā NVO jomā, kas liecināja par to, ka uz doto brīdi novadā ir reģistrētas 31 biedrība un no tām aktīvi darbojas 15 biedrības. Visaktīvākie biedrību dalībnieki ir Atašienes un Variešu pagastos, savukārt visvairāk reģistrētās biedrības ir Kūku pagasta teritorijā. I.Širina stāsta: “Novadā, tā pastāvēšanas laikā, vērojama ļoti pozitīva tendence - mūsu biedrības līdz 2016. gadam ir realizējušas vairāk kā 80 projektus. Realizēti arī 23 LEADER programmas projekti. Biedrības aktīvi iesaistās arī “Borisa un Ināras Teterevu fonda” rīkotajās aktivitātes, kā arī labprāt organizē dažādas aktivitātes kopienās, kā piemēram, fotoplenērus un radošās darbnīcas”.

Foruma dalībniekiem bija iespējams iepazīties ar trīs biedrību labo pieredzi. Par paveikto un turpmākajiem plāniem stāstīja Ineta Šeinova, kas pārstāvēja biedrību “Dzirnakmens”, Ausma Saleniece, kas iepazīstināja ar senioru biedrības “Pīlādzītis” veikumu un “Jāņa Āboliņa sporta kluba” pārstāvis Kārlis Stars ar stāstījumu par sporta kluba pieredzi.

Lai atgādinātu par potenciālajām iespējam NVO jomā sadarbībā ar pašvaldību un informētu par uzlabojumiem pašvaldības NVO nolikumā, apmeklētāji tika aicināti uzklausīt Vitu Salmiņu, kas ir nevalstisko organizāciju atbalsta izvērtēšanas komisijas locekle.

Ar 2016. gadu tiek uzsākts jauns periods LEADER programmas ietvaros, par aktualitātēm un iespējām, kas saistītas ar jaunumiem LEADER programmā 2016. – 2020. gada periodā foruma apmeklētājus iepazīstināja Lauku Partnerības “Sēlija” izpilddirektore Ieva Jātniece.

Dalībnieki un organizatori šo forumu vērtē kā izdevušos, jo gūtas daudz jaunas atziņas un informācija, kas būs noderīga turpmākai darbībai. Novada domes priekšsēdētājs Kārlis Pabērzs teic: “Novada NVO tā ir tā sabiedrības daļa, kas “kustina ūdeni zem akmens” un, līdz ar viņu darbību arī mēs redzam, ka pagastos dzīvība kūsā!”.

Informāciju sagatavoja

Ieva Lapiņa

Krustpils novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru