2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Krustpils novads aicina nepalikt malā un piedalīties “Lielās talkas 2016” aktivitātēs

Krustpils novads aicina nepalikt malā un piedalīties “Lielās talkas 2016” aktivitātēs

Lielā Talka norisināsies sestdien, 23.aprīlī, no plkst. 9:00 – 15:00 vienlaicīgi visā Latvijā. Pasākuma ideja ir balstīta uz brīvprātīgu līdzdalību vides sakopšanā, radot saliedētību, pozitīvismu un labi padarīta darba sajūtu. Lielās Talkas idejas autore ir rakstniece Anna Žīgure, bet pati ideja aizgūta no igauņiem, kas vides sakopšanu visas valsts mērogā pirmoreiz rīkoja 2008.gada 3.maijā.

Projekta mērķis ir līdz 2018.gadam, Latvijas 100.dzimšanas dienai, padarīt mūsu valsti par tīrāko un sakoptāko vietu pasaules kartē - dot iespēju dabai atveseļoties, attīrot to no atkritumiem, kā arī mudināt iedzīvotājus pašiem labiekārtot un rūpēties par vidi sev apkārt.

Krustpils novada pašvaldība aicina novada iedzīvotājus nepalikt malā un iesaistīties talkošanā arī Krustpils novada teritorijā.

Krustpils novada talkotāji aicināti talkot:

Kūku pagastā – Asotes pilskalnā, Rogāļu gravā, Pupenu kapos, Ildzenieku ezera krastā, Dreimaņos;

Krustpils pagastā – Pie Baltās krāces, pie Prižu kraujas, kā arī visas nedēļas garumā tiek koptas pagasta ceļu malas un grāvji;

Atašienes pagastā – Marinzejas muižas parkā, pie Atašienes kultūras nama un pie Atašienes pagasta pārvaldes ēkas;

Vīpes pagastā – Vīpes centrā;

Mežāres pagastā – pie Mežāres pamatskolas (22.04.), kā arī 23.04. pie pagasta pārvaldes ēkas;

Variešu pagastā – Variešu birzītē.

Paralēli novada rīkotajām aktivitātēm talkotāji aicināti iesaistīties Baļotes ezera krasta sakopšanas talkā, kur pēc makšķernieku iniciatīvas, labiekārtot apkārtni aicināts ikviens apkārtnes iedzīvotājs un darboties gribētājs. Sīkāka informācija 25671222.

Kā arī biedrība “LiVelo” aicina ikvienu talkotgribētāju un veloentuziastu uz Kūku pagasta mežiem, kur iztīrot gravu pie Silabebru ezera, tiktu izveidota vieta, kurā vēlāk norisināsies Kūku MTB Maratona distances posms. Sīkāka informācija http://www.livelo-team.lv/ vai sazinoties ar Daini Skrūzmani pa tālruni 26350848.

Ikviens brīvprātīgais talkotājs var pievienoties kādai no minētajām talkas vietām vai rīkot savu talku kādas sabiedriskas vietas sakopšanai, to reģistrējot mājaslapā www.talkas.lv. Pēc talkas vietas reģistrācijas jāizvēlas atbildīgā persona, kas attiecīgajā teritorijā organizē talku un nodrošina savus talciniekus ar atkritumu maisiem.

Informāciju sagatavoja

Ieva Lapiņa

Krustpils novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru