2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Ar “Vīru spēlēm” tika atklāta šķēršļu josla Kūku pagastā(FOTO, VIDEO)

Ar “Vīru spēlēm” tika atklāta šķēršļu josla Kūku pagastā(FOTO, VIDEO)

Svētdien, 2016. gada 15.maijā, Kūku pagastā pie vecās Sūnu skolas tika atklāta NATO standartiem atbilstoša šķēršļu josla. Šķēršļu josla tapusi 2015. gadā un ir otra šāda tipa josla Latvijā.

Trases atklāšanas dienā tajā norisinājās “Vīru spēles”. Kā pirmās aicinot startēt jaunsargu komandas, vēlāk ikvienam tika sniegta iespēja pārbaudīt savas prasmes un spējas piedaloties Krustpils novada atklātajās sacensībās militārajā šķēršļu joslā. (Sacensību rezultāti apskatāmi ŠEIT))

Šķēršļu josla tapusi projekta „Sūnu pamatskolas sporta laukuma rekonstrukcija” ietvaros, kā projekta trešā kārta. Šķēršļu josla sastāv no skrejceliņiem, 20 šķēršļiem, virves vilkšanas trenažiera un klinšu sienas - jaunsardzes nodarbībām un vieglatlētikas, virves vilkšanas un citām izturības treniņu nodarbībām 6.-9. klašu skolēniem. Kopējās šķēršļu joslas izveides izmaksas ir 125921,45 EUR. Trases izbūves darbus veica SIA “Ošukalns celtniecība”.

Projekta vadītājs Krustpils novada pašvaldības Attīstības nodaļas projektu vadītājs Kārlis Stars skaidro: “Lai padarītu kvalitatīvākas un daudzpusīgākas jaunsardzes nodarbības, sadarbojoties pašvaldībai, sporta pedagogiem, jaunsardzes 314.vienībai un zemessardzes pārstāvjiem, radās ideja izveidot šķēršļu joslu vecās Sūnu pamatskolas teritorijā, jo tur jau vairākus gadus notiek jaunsardzes nometnes, velobraukšanas un skriešanas treniņi, kā arī zemessardzes izlūkvadu patruļa. Izveidojot vecās Sūnu pamatskolas teritorijā jaunsardzes un aktīvās atpūtas nodarbību vietu tiek lietderīgi izmantota arī iepriekš bez pielietojuma stāvējusī bijusī Sūnu skolas ēka un apkārtējā teritorija. Realizējot projektu „Sūnu pamatskolas sporta laukuma rekonstrukcija” pašvaldība liek uzsvaru uz izglītību, sportu un drošību, jo vesela un sportiski sagatavota jaunatne ir valsts drošības pamats.”

{videobox}jhT2qIHidqo{/videobox}

Informāciju sagatavoja

Krustpils novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Ieva Lapiņa

Komentāri (0-2/2)

  • kārtējais neprāts
    02.07.2018 18:32
    Kāda jēga? Ragainim ar Staru pazīmēties. Īstenībā šādu lietu vajadzēja būvēt Aizsardzības ministrijai. Tagad uztaisīja novadam parādu, papildus tam cilvēki netiek klāt stadionam. Kas tā ir NATO slepenā bāze?
  • nav vārda
    02.07.2018 18:32
    Njm... rēcīgi, visas bildes fotografētas tā lai nebūtu redzams žogs, caur kuru pat nevar pārkāt pāri. Agrāk bija normāls stadions kur varēja paskriet, patrenēties un vispār paspēlēt bumbu, un ko tagad? aiztaisija, uzlika kameras un viss neviens netiek. Idiāli Latvija, lepojos. Šis pasākums notiek ja labi reizi gadā, un jēga tad no ši laukuma? :D vnk LOL

Atstājiet komentāru