2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

12.saeimas deputāts Guntis Kalniņš viesojās Vīpes pamatskolā

12.saeimas deputāts Guntis Kalniņš viesojās Vīpes pamatskolā

2016.gada 27.maijā Vīpes pamatskolā viesojās 12.Saeimas deputāts no Zaļo un Zemnieku Savienības Guntis Kalniņš. Tikšanās notika ikgadējās akcijas “Atpakaļ uz skolu” ietvaros, kuras laikā Saeimas deputāti un citas valsts amatpersonas aicinātas doties uz dzimtās puses skolām, lai iepazīstinātu bērnus ar savām zināšanām un gūto pieredzi.

Tikšanās laikā deputāts pastāstīja par Saeimu, Saeimas darbu. Pārrunāja ar skolēniem jautājumus par skolas dzīvi, mācībām un nākotnes plāniem. Noskaidroja arī skolēnu viedokli par mācību gada pagarināšanu. Skolēni, protams, skaļi protestēja pret mācību gada pagarināšanu.

Sarunā ar pedagogiem Guntis Kalniņš noskaidroja skolotāju viedokli par plānotajām reformām izglītības jomā, kā arī skolotāju redzējumu par lauku mazo skolu saglabāšanas nepieciešamību un iespējām. Deputāts sarunā piekrita, ka būtu nepieciešams saglabāt skolas tuvāk skolēnu mājām, ka nepieciešams uzlabot ceļu stāvokli. Lai noturētu jauniešus no aizbraukšanas uz ārzemēm, nepieciešams radīt jaunas darba vietas.

Tikšanās noritēja draudzīgā un sirsnīgā atmosfērā.

Vīpes pamatskolas kolektīvs

Atstājiet komentāru