2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Šogad Krustpils novada svētki ieskandinās Mežāri

Šogad Krustpils novada svētki ieskandinās Mežāri

Kā ik gadu, vasaras pilnbriedā, tiek svinēti Krustpils novada svētki. Šajā gadā svētkus svinēsim 2. jūlijā, Mežāres pagastā.

Svētku atklāšana paredzēta plkst. 11:00, kad ikviens tiek aicināts vērot krāsainu zibakciju. Kādu? Tas paliek noslēpumā līdz svētku dienai. Noslēdzoties zibakcijai un ievadot novada svētkus, Krustpils novada pagasti aicināti veidot novada ziedu karti, kur ar krāšņiem vasaras ziediem, katrs pieliks roku sava pagasta un vēlāk visa novada ziedu kartes tapšanā.

 

Dienas turpinājumā, sākot no plkst. 12:00 ikviens aicināts piedalīties sportiskās aktivitātēs, ar kuru nolikumu var iepazīties www.krustpils.lv.

 

Paralēli sportiskajām aktivitātēm mazie novada iedzīvotāji tiek aicināt piedalīties bērnu pēcpusdienā “Prieka krāsas”, kur varēs izpausties radošajās darbnīcās, piedalīties jautrās stafetēs, kā arī izpriecāties piepūšamajās atrakcijās.

 

Svētku dienā aizmirsti nepaliks arī teātra mīļotāji un plkst. 13:00 ikviens, kam tuvs teātris aicināts uz Krustpils novada amatierteātru skeču un izrāžu parādi “Teātris kā krāsaina mozaīka”.

 

Domājot par izklaidēm jauniešiem, plkst. 15:00 skatītājus priecēs jauniešu grupa “Piparmētra” no Ilūkstes, kas atpazīstamību guvusi ar saviem mūzikas video portālā youtube.com, dalību dažādos konkursos, kā arī meiteņu veidoto mūziku varam dzirdēt tādos radio kā Spin.fm un radio Pieci.

 

Krustpils novada svētkos kā lieliska tradīcija iedibinājies svētku dalībnieku apbalvošana un novada pašdarbības kolektīvu koncerts, kam šogad dots skanīgs nosaukums “Krustpils novads krāsu virpulī”, uz koncertu ikviens tiek gaidīts plkst. 17:00.

 

Dienas noslēgumā plkst. 20:00 koncerta apmeklētājus priecēs LNT raidījuma “Dzintara dziesmas” dalībnieki - "Zaļā galma kapella", kas ir četru atraktīvu mūziķu apvienība, kura radusies ar ideju iepriecināt svētkos savus klausītājus ar senču iemīļotām dziesmām lauku kapellas stilā.

Pēc koncerta plkst. 22:00 ikviens dejot un lustēt gribētājs aicināts uz zaļumballi ar grupu “LIEPAVOTS”.

 

Visas dienas garumā darbosies amatnieku tirdziņš (amatnieki aicināti pieteikties, zvanot uz tālruni 28681859).

Sīkākai informācijai, lūgums sazināties zvanot: 26641668 (Mežāres pagasta pārvaldes vadītāja) un 28681859 (Mežāres pagasta kultūras nama vadītāja).

 

Uz tikšanos svētkos!

Informāciju sagatavoja

Krustpils novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciāliste

Ieva Lapiņa

Komentāri (0-2/2)

  • ups
    02.07.2018 18:32
    Svētku atklāšana - pa krāsainiem ceļiem krāsainas dienas pretim nāk. Neredzu nekādus krāsainus ceļus, vien tikai nolaistus. Uz 2. jūliju sola karstu laiku.
  • kaimiņiene
    02.07.2018 18:32
    Mežārieši saturieties - viss novads pie jums ciemos brauc!!!

Atstājiet komentāru