2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Krustpils novadā šodien sākas daudzdienu orientēšanās sacensībās “Kāpa 2016”

Krustpils novadā šodien sākas daudzdienu orientēšanās sacensībās “Kāpa 2016”

Šā gada 8.-10. jūlijā par Baltijas valstu orientēšanas galvaspilsētu kļūs Krustpils novads. Šogad jau 30. reizi norisināsies starptautiskās trīs dienu orientēšanās sacensības “Kāpa”.

Dalībai pieteikušies vairāk nekā 1500 sportisti no 13 valstīm – Zviedrijas, Somijas, Igaunijas, Francijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Vācijas, Lielbritānijas, Turcijas, Ukrainas un pat Austrālijas. Visvairāk dalībnieku, protams, būs no Latvijas. “Kāpā 2016” iespējams startēt gan visās trīs sacensību dienās, gan atsevišķi vienā vai divās dienās, turklāt sacensībām var pieteikties joprojām. Sacensību nolikums un elektroniskās pieteikšanās forma pieejama “Kāpa 2016” mājaslapā 2016.kapa.lv.

Šogad bez klasiskās orientēšanās, kur par uzvarām kopvērtējumā cīnīsies vairāk nekā 1500 dalībnieki 60 dažādās vecuma un meistarības grupās, būs iespēja startēt arī Velo-OS, Taku-OS sacensībās. Papildus tam izturīgākie dalībnieki sestdienas pēcpusdienā varēs piedalīties arī orientēšanās sprinta stafetē sacensību centrā.

Vīriešu un sieviešu elites grupām – W21E un M21E – “Kāpa” iekļauta pasaules ranga ieskaites sacensību (WRE) statusā. Dalību cīņā par pasaules ranga punktiem apstiprinājuši 32 vīru elites orientieristi un 15 dāmu elites sportistes no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas. Savukārt jaunākie dalībnieki sacentīsies W8 un M8 grupās, bet vecākās senioru grupas būs W80 un M80. Sacensībās būs arī īpašs ģimeņu vērtējums, un spēcīgākās ģimenes izcīnīs “Tallink” balvas.

“Kāpas” trīs dienu sacensības tradicionāli orientieristiem ir gada kulminācija, īsti orientēšanās svētki. Šīs būs Kāpas trīsdienu 30 gadu jubilejas sacensības, tādēļ sestdien, 9. jūlija vakarā kopā ar otrās sacensību dienas labāko sportistu apbalvošanu, “Kāpas” organizatori cienās dalībniekus ar “Kāpas” trīsdienu jubilejas kliņģeri.

Šogad par sacensību vietu izvēlēta Variešu pagasta “Medņu Rubeņu”, “Silabebru”, Baltezera apkārtne. “Kāpa 2016” sacensību centrs atradīsies “Trākšos”. Sacensības rīko biedrība “Orientēšanās klubs “Kāpa””. Sacensību organizēšanu atbalsta Krustpils novada dome.

Pirmās trīsdienu orientēšanās sacensības “Kāpa” norisinājās 1987.gadā Tukumā.

Papildu informācija:

Indulis Peilāns 29494087

2016.kapa.lv

Avots: krustpils.lv

Atstājiet komentāru