2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Ar krāšņu uzvedumu tiks atklāta Kūku pagasta brīvdabas estrāde “Mārdadzis”

Ar krāšņu uzvedumu tiks atklāta Kūku pagasta brīvdabas estrāde “Mārdadzis”

Šī gada 16.jūlijs Kūku pagastā ir ļoti nozīmīgs. Jau šo sestdien Zīlānos tiks atklāta brīvdabas estrāde "Mārdadzis". Lai uzzinātu kādēļ estrādei izvēlēts tieši šāds nosaukums būs jāapmeklē atklāšanas pasākums.

Rīta cēliens no 12.00 - 14.00 ir paredzēts bērniem, kurā mazos estrādes apmeklētājus izklaidēs gan balonu locīšanas šovs, gan uzvedums, kā arī citas aktivitātes. Savukart vakarā, plkst. 19:00 ikviens aicināts uz lielo estrādes atklāšanas pasākumu, kur svinīgi griezīsim lentu un ar apjomīgu R. Blaumaņa uzvedumu “Brīnumzālīte” jeb tautā labāk pazīstamu kā “Īsa pamācība mīlēšananā” atklāsim un ieskandināsim jauno estrādi. Šajā apjomīgajā uzvedumā iesaistīti 12 kolektīvi, ar kuriem laika gaita izveidojošās draudzīgas attiecības. Uzvedumā piedalīsies: 4 teātra mākslas kolektīvi, kas ir draugi Kūku pagasta tēātra draugu kopai “Patapa”, 2 vokālie ansambļi – draugi Kūku pagasta ansamblim “Minima” un 6 tautas deju kolektīvi – draugi tautas deju kolektīvam “Zīlānietis”. Ir ieguldīts liels darbs, taču lielā kolektīvu skaita dēļ, iespējams, šī būs vienīgā reize kad šis uzvedums tiks piedāvats skatītājiem, jo kolektīvi ir no dažādām vietām - Līvānu novada, Viesītes un mūsu novada pagastiem. Svētku noslēgumā, protams, ikviens aicināts uz zaļumballi ar atraktīviem muzikantiem un DJ.

Jaunuzceltā Zīlānu estrāde tapusi Krustpils novada pašvaldības projekta ietvaros - projekta nosaukums “Brīvdabas estrādes izveides 1.kārta kultūras pasākumu norisei Zīlānu ciemā”.

Kopējās projekta reālizācijas izmaksas sastādīja – 215 232,42 EUR. Būvniecību veica SIA “Erbauer group” (estrādes būvniecība) un SIA “Aure- 1”(teritorijas elektrotīkli, apgaismojums un videonovērošanas sistēmas). Projektēšanu veica SIA A.R.T.projekts, kas veica arī autoruzraudzību. Būvuzraudzību veica SIA BUVKON.

Uz tikšanos “Mārdadzī”!

Informāciju sagatavoja

Krustpils novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciāliste

Ieva Lapiņa

Atstājiet komentāru