2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Ar krāšņu uzvedumu atklās Kūku pagasta brīvdabas estrādi “Mārdadzis”

Ar krāšņu uzvedumu atklās Kūku pagasta brīvdabas estrādi “Mārdadzis”

Sestdien, 16.jūlijā Krustpils novada Kūku pagasta Zīlānos ar krāšņu uzvedumu atklās brīvdabas estrādi "Mārdadzis".  
 
“Līdz šim Krustpils novadā nebija brīvdabas estrādes, Kūku pagasta Zīlānos ir pirmā. Lai arī estrāde ir nodota ekspluatācijā un sestdien būs tās atklāšana, tomēr viss iecerētais vēl nav pagūts izdarīt. Rudenī turpināsim estrādes apzaļumošanu, stādīsim kokus. Tāpat arī nepieciešamas telpas, kur māksliniekiem pirms koncerta pārģērbties, ir vēl arī citi iecerētie darbi, kas paveicami,” saka Krustpils novada domes priekšsēdētājs Kārlis Pabērzs. 
 
Viņš stāsta, ka tradicionāli brīvdabas estrādes veido vietās, kas ir koku ieskautas. Šeit ir klajš lauks un vide ap estrādi vēl veidojama un tas esot darbs daudzu gadu garumā. Pabērzs norāda, ka estrādes tapšanā liels nopelns ir Kūku pagasta pārvaldniekam Dzinataram Kalniņam un citiem šīs idejas autoriem un īstenotājiem. Viņš saka paldies visiem šīs ieceres realizētājiem un atbalstītājiem un vēl aktīvu līdzdalību pasākumu organizēšanā un apmeklēšanā.
Kārlis Pabērzs piebilst, ka Kūku pagasta Zīlānos nav sava kultūras nama un telpas, kur notiek pasākumi ir šauras.Turpmāk vasarā pasākumus varēs rīkot brīvdabas estrādē.
 
“Ceru, ka tiks veidoti tradīciju pasākumi, līdzīgi kā Variešās teatra dienas un Atašienē Annas diena. Šādai estrādei pāris pasākumi gadā būs par maz. Vasaras sezonā to vajadzētu izmantot intensīvi,” norāda Kārlis Pabērzs.
 
Viņš piebilst, ka brīvdabas estrāde nav iežogota un tas, iespējams, pagaidām nedod iespēju te rīkot maksas pasākumus. Taču šeit esot paredzēts galvenokārt organizēt bezmaksas pasākumus, ko piedāvā pašvaldības kultūras darbinieki.
 
“Lai uzzinātu kādēļ estrādei izvēlēts nosaukums “Mārdadzis” ir jāapmeklē atklāšanas pasākums”, saka Krustpils novada sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Lapiņa. 
 
Viņa informē, ka sestdien 16.jūlijā rīta cēliens no plkst. 12.00 - 14.00 ir paredzēts bērniem, kurā mazos estrādes apmeklētājus izklaidēs gan balonu locīšanas šovs, gan uzvedums, kā arī citas aktivitātes. 
 
Savukart vakarā, plkst. 19.00 ikviens aicināts uz lielo estrādes atklāšanas pasākumu, kur svinīgi griezīs lentu un ar apjomīgu R. Blaumaņa uzvedumu “Brīnumzālīte” jeb tautā labāk pazīstamu kā “Īsa pamācība mīlēšananā” atklās un ieskandinās jauno estrādi. Šajā apjomīgajā uzvedumā iesaistīti 12 kolektīvi, ar kuriem laika gaita izveidojošās draudzīgas attiecības. Uzvedumā piedalīsies: četri teātra mākslas kolektīvi, kas ir draugi Kūku pagasta teātra draugu kopai “Patapa”, divi vokālie ansambļi – draugi Kūku pagasta ansamblim “Minima” un seši tautas deju kolektīvi – draugi tautas deju kolektīvam “Zīlānietis”. Ir ieguldīts liels darbs, taču lielā kolektīvu skaita dēļ, iespējams, šī būs vienīgā reize kad šis uzvedums tiks piedāvats skatītājiem, jo kolektīvi ir no dažādām vietām - Līvānu novada, Viesītes un Krustpils novada pagastiem. Svētku noslēgumā ikviens aicināts uz  zaļumballi ar atraktīviem muzikantiem un DJ.
 
Jaunuzceltā Zīlānu estrāde tapusi Krustpils novada pašvaldības projektā  “Brīvdabas estrādes izveides 1.kārta kultūras pasākumu norisei Zīlānu ciemā”. Kopējās projekta reālizācijas izmaksas  – 215 232,42 EUR. Būvniecību veica SIA “Erbauer group” (estrādes būvniecība) un SIA “Aure- 1”(teritorijas elektrotīkli, apgaismojums un videonovērošanas sistēmas). Projektēšanu veica SIA A.R.T.projekts, kas veica arī autoruzraudzību. Būvuzraudzību veica SIA BUVKON.
 
 

Komentāri (0-10/11)

  • bļin
    02.07.2018 18:32
    Patiešām stulbs nosaukums, kurš ausij nav tīkams. Kad novads ir uztaisījis kvalitatīvus pasākumus? Kādā veidā tas salasīs cilvēkus - publiku, aiz krāgas atvilks pa dubļainiem , neizbraucamiem novada ceļiem? Kamēr novads neizmainīs savu augstprātīgo attieksmi pret iedzīvotājiem, kamēr nerisinās primārās vajadzības, cilvēki nekur neies. Deputāti pat neatbild uz iedzīvotāju lūgumiem. Ko tad līda politikā? Lai tikai dabūtu nosaukumu deputāts?
  • Ingrīda Staņislavska
    02.07.2018 18:32
    Liepājā Lielais Dzintars tapis bez parādu nastas. Rēzeknes Gors savukārt priecē ar intensīvu un daudzpusīgu repertuāru. Un lai prieks, kur prieks, bet viens no iemesliem ir aktīva naudas aprite un maksimāla ieņēmumu gūšana. Kāpēc to saku? Arī mazajam Krustpils novada Mārdadzim jārūpējas par piesātinātu repertuāru un apmeklētību. Tad būs naudiņa iežogojumam, ģērbtuvēm, apstādījumiem, kokiem utt, utt, utt.
    Vieglāk par visu ir būt kritiķim, nosodītājam un skeptiskam padomdevējam :)
  • rezumē
    02.07.2018 18:32
    Kamēr tur saaugs koki, tikmēr tā būda sen jau būs apgāzusies. Mūsdienās būvētajam nav ilgs mūžs.
  • Guest
    02.07.2018 18:32
    tieši tā:
    Besī ārā šitie naudas ķēzītāji. Kultūras nami pagastos putekļojas, te tautu grib sagrūzt zem klajas debess karstā saulē un lietū baudīt kultūru. Jā, kur tik mazu škūnīti par tādu naudu uztaisīja? Kas Sūnu šķēršļu joslās jauns? izskrēja vienu pasākumu, un viss? Kam tas bija vajadzīgs? Arī iedzīvotājiem?

    Aizmirsāt vēl visiem tik ļoti vajadzīgo Variešu sporta zāli, vienīgo apgaismoto objektu pagastā.
  • ha ha
    02.07.2018 18:32
    bomžiem būs nojume.
  • Juris
    02.07.2018 18:32
    Iedomāsimies tādu ainu.
    Stāv pliks cilvēks un domā, kas man ir vajadzīgāks vispirms - bikses vai zelta gredzens? Domā un izdomā, ka tomēr zelta gredzens ir vajadzīgāks, tas nekas, ka plika pakaļa, gan jau kaut kā kaunu pārdzīvos. Tā ir ar šo novadu. Ir daudz būtiskākas lietas priekš novada iedzīvotājiem, ko vajadzētu sakārtot vispirmāmkārtām, bet par to nedomā vispār. Spuņģēnos pat, plāno uzbūvēt gājēju celiņu līdz pilsētai. Priekš kam? Pašos Spunģēnos celiņi gar šoseju Daugavas pusē jau ir ar zāli aizauguši.
  • tieši tā
    02.07.2018 18:32
    Besī ārā šitie naudas ķēzītāji. Kultūras nami pagastos putekļojas, te tautu grib sagrūzt zem klajas debess karstā saulē un lietū baudīt kultūru. Jā, kur tik mazu škūnīti par tādu naudu uztaisīja? Kas Sūnu šķēršļu joslās jauns? izskrēja vienu pasākumu, un viss? Kam tas bija vajadzīgs? Arī iedzīvotājiem?
  • Es
    02.07.2018 18:32
    Bet vot vienmēr šitie negativie komenti...
    Besi ārā.
    Man gan prieks ka vismaz kaut kas notiek un attīstās. Laikam gribējāt lai vienā gadā sastāda Jums 50 gadus vecus kokus. Kad cilvēki beidzot iemācīsies pateikt paldies un priecāties par to ka kaut kas vispar attīstas.
  • he
    02.07.2018 18:32
    Nosaukums - Mārdadzis. Nu ja, kā dadzis acī. :))
  • dārgie jēkabpilieši
    02.07.2018 18:32
    Nav pabeigts, nav iežogots, nav pārģērbtuvju, nav apzamuļots, nav vēl citi darbi pabeigti. Nav, nav, nav. Bet jau ir atklāšana. Viss Krustpils novada stilā. Papriekš visu vajag sataisīt, lai būtu skaisti, komfortabli gan māksliniekiem, gan skatītājiem, un tad aicināt cilvēkus uz atklāšanu. Paliek iespaids, vai vispār šī novada augšgals ciena savus iedzīvotājus? Jei bogu, prātiņ nāc mājās! Uz novada svētkiem nevar no 5 pagastiem tautu salasīt, tad te skries štābeļiem? Turpat pilsētā ir brīvdabas estrāde saliņā, priekš kam turpat būvēt Zīlānos? Kūku ciemā cilvēki vēl saglabājušies kaut cik, tad tur, varēja arī bliezt augšā šito šķūni. Ja reiz domāts laukiem, tad arī laukos to vajadzēja būvēt.
12

Atstājiet komentāru