2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Šogad Jēkaba un Annas diena Atašienē izskan īpaši skaisti

Šogad Jēkaba un Annas diena Atašienē izskan īpaši skaisti

Kā ik gadu iedibinājies, jūlija noslēgumā Atašienē tiek svinēta Krustpils novada Jēkaba un Annas diena. Šogad svētku burvību papildināja pirmais Atašienes folkloras festivāls “Atašīnes suseklis 2016”.

Jēkaba un Annas diena jau tradicionāli tiek svinēta ar dažnedažādām aktivitātēm un jestrām izdarībām. Šogad pasākuma dienas daļā apmeklētājiem bija iespēja aplūkot amatniecības centra “Māzers” veikumu īpašā izstādē, lūkot Ābeļu pagasta amatierteātra izrādi “Trīsarpus atraitnes”, tikties ar spēcīgajiem Kroma kolna bruolistes bruņiniekiem, kopīgi sadziedāties un sadancoties kopā ar tautas muzikantiem. Visas dienas garumā ik vienam pasākuma apmeklētājam bija iespēja piedalīties sportiskās aktivitātēs un stafetēs, tādās kā: Kartupeļu mešana grozā, ratu riteņa ripināšana, kartupeļu mizošana un saimnieču skrējiens. Šogad tika suminātas 10 Ann.as

Dienas noslēgumā ikviens folkloras cienītājs tika aicināts uz pirmo Atašienes folkloras festivālu “Atašīnes suseklis”. Festivālā viesus uzņēma folkloras kopa Vīraksne, kas ar humoru uzjautrināja ik vienu no skatītājiem. Kā īpašs viesis dienas noslēguma koncertā runu teica 12. Saeimas deputāte Silvija Šimfa. Festivāla ietvaros uzstājās tādas folkloras kopas kā Naktinīcas no Saunas pagasta, Olūteņi no Dagdas un Kūzuls no Dekšārēm.

 

Informāciju sagatavoja

Krustpils novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Ieva Lapiņa

Atstājiet komentāru