2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Krustpils novadā atklāj Pūču taku

Krustpils novadā atklāj Pūču taku

Krustpils novada Medņos, Liepenes pamatskolas teritorijā, atklāta Pūču taka, portālu radio1.lv informēja biedrības "Ungurmuiža" valdes locekle Elīna Serkova.

Pūču taku rotā gan no ziediem, gan koka veidotas pūces, koka sēnes, soliņi, kāpšļu joslas, spēles bērniem. Takas sākumdaļā novietots koka uzraksts, bet vidusdaļā - informatīvs stends par pūcēm. Veidojot pūču taku, uzmūrēts arī āra pavards, lai pasākumu gaitā uz uguns būtu iespējams pagatavot zupu vai kādu citu ēdienu.

Biedrības "Ungurmuiža" organizētajā takas atklāšanas pasākumā novada iedzīvotājus un viesus sagaidīja pūce, kura klātesošos informēja par jaunizveidoto pūču taku, aicināja kopīgās rotaļās un kopā ar viesiem atdarināja pūces paradumus. Pasākumu apmeklēja arī Krustpils novada domes priekšsēdētājs Kārlis Pabērzs un Variešu pagasta pārvaldes vadītājs Aivars Jaksons.

"Pūču takas ideja radās pavasarī, kad biedrībām bija iespēja iesniegt savus projektus novada konkursā finansējuma piesaistei. Domājām, kā mēs varētu padarīt Liepenes skolas apkārtni vēl aizraujošāku bērniem un nonācām pie secinājuma, ka jāveido taka. Latvijā ir dažādas takas, bet par pūču taku nekas nebija dzirdēts, savukārt Liepenes skolas apkārtnē savulaik ir mitinājušās pūces," stāsta biedrības valdes priekšsēdētāja Aija Prokofjeva.

Savukārt biedrības "Ungurmuiža" valdes locekle Serkova uzsver, ka visas biedrības aktivitātes vērstas uz vides sakārtošanu ap Liepenes pamatskolas ēku: "Mēs cenšamies Krustpils novada Medņos radīt tādu vidi, lai mums pašiem būtu patīkami te dzīvot - pieaugušajiem priecāties par vides objektiem, izmantot skolas sporta laukumu, bērniem - ik gadu priecāties par jauniem rotaļu objektiem, bet novada iedzīvotājiem un viesiem no citurienes - pie mums atbraukt."
Pūču taku ik gadus plānots pilnveidot un papildināt, lai priecētu novada iedzīvotājus un viesus, uzsver biedrības "Ungurmuiža" biedri.

Pūču taka izveidota, īstenojot Krustpils novada pašvaldības finansēto projektu "Pūču takas izveide Krustpils novada Medņos". Projekta izveidē biedrību atbalstījusi Variešu pagasta pārvalde.

Foto: Elīna Serkova

Komentāri (0-9/9)

  • tam - no laukiem
    02.07.2018 18:33
    Ko nozīmē - darīt bērnu un visu parējo labā? Centrā 18. augustā parakņājās bērnu spēļu laukuma izveidei, un līdz pat šodienai, 25., miers un bērziņš. Vēl nedēļa, un sāksies skola, kam vairs tas spēļu laukums šogad?
  • no laukiem
    02.07.2018 18:33
    Ko tad Jaksons, neko nedara bērnu un visu pārējo labā?
  • apmeklētāja
    02.07.2018 18:33
    Veronika:
    Jā, pūču taka gatava, naudiņa atmazgāta. Varēs Medņu dzērāji vakaros alu sūkt..
    Un Gustiņš jau ar lielākais sportsmens atradies, tas nekas ka Variešu futbola komanda stabili pēdējās vietas vien dabū. Kā saka - citiem nesanāk, un labi vien ir, ka nesanāk

    Žēl, ka tik daudz skaudīgu un nenovīdīgu cilvēku mums apkārt. Jo...Kāda naudas atmazgāšana Pūču takas izveidošanā? Pateicoties Aijai, kura nežēlo savu laiku, Medņos ir gan bērniem rotaļu laukums, gan skaista sakopta vide. Nevajag domāt, ka cilvēki dzīvo tikai centrā un pilsētā. Arī Medņos ir bērni, arī viņi ir pelnījuši sakoptu vidi un rotaļu laukumu. Pateicoties Aijai Medņos vismaz kaut kas ir izveidots. Beidzot vismaz kāds pasākums notika arī Medņos. Un tas bija ĻOTI apmeklēts.
  • manējais
    02.07.2018 18:33
    Un vienalga - LAI DZĪVO M E D Ņ I !!!
  • Ha
    02.07.2018 18:33
    Smiekla nāk.. Medņos vismaz apkārtējo vidi sakārto,cilvēki raksta projektus.. par naudas atmazgāšanu būtu jādomā Variešos,kur tikai gaismas pili zin uzcelt un par pārējo nospļauties.
  • ??
    02.07.2018 18:33
    Dieva pamests nostūris. Kāpēc nav pūču foto? Galu galā runa iet par pūcēm, nevis par tiem novada darbiniekiem, kuri tik pozējas visur, kur iespējams.
  • Veronika
    02.07.2018 18:33
    Jā, pūču taka gatava, naudiņa atmazgāta. Varēs Medņu dzērāji vakaros alu sūkt..
    Un Gustiņš jau ar lielākais sportsmens atradies, tas nekas ka Variešu futbola komanda stabili pēdējās vietas vien dabū. Kā saka - citiem nesanāk, un labi vien ir, ka nesanāk
  • ?
    02.07.2018 18:33
    Kur tad ir tās pūces, Kārlītis, vai?
  • manējais
    02.07.2018 18:33
    Reizē tas bija arī sportisks pasākums, un klāt bijušie saka, ka krietni interesantāks nekā Variešos 31. jūlijā. Urā Aijai un Gustam! Lai dzīvo Medņi!!!

Atstājiet komentāru