2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Sešas Krustpils novada pašvaldības izglītības iestādes saņems valsts budžeta finansējumu sporta inventāra un aprīkojuma iegādei

Sešas Krustpils novada pašvaldības izglītības iestādes saņems valsts budžeta finansējumu sporta inventāra un aprīkojuma iegādei

Izglītības un zinātnes ministrijas izsludinātajā projektu konkursā „Sporta inventāra un aprīkojuma iegāde akreditētajās vispārējās un profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādēs” tika iesniegti 105 projektu pieteikumi no 99 Latvijas pašvaldībām. Šogad katra pašvaldība konkursam varēja iesniegt tikai vienu projekta pieteikumu par IZM finansējumu 1500 līdz 3500 euro apmērā. Valsts budžeta finansējumu saņems 29 projekta iesniedzēji, tai skaitā Krustpils novada pašvaldības iesniegtais projekts „Sporta inventāra un aprīkojuma iegāde Krustpils novada izglītības iestādēs”.

Projekta ietvaros sešām Krustpils novada pašvaldības vispārējās izglītības iestādēm – Brāļu Skrindu Atašienes vidusskolai, Mežāres pamatskolai, Krustpils pamatskolai, Sūnu pamatskolai, Variešu sākumskolai un Vīpes pamatskolai būtiski tiks uzlabota un papildināta esošā materiālā bāze sportam, kā arī tiks iegādāts jauns, līdz šim vēl nebijis vai ļoti ierobežotā apjomā pieejams, bet ļoti nepieciešams inventārs, piemēram, dažāda veida bumbas – pildbumbas, lecambumbas, kustību līdzsvara bumbas. Sporta inventāru un aprīkojumu skolās izmanto ne tikai mācību stundās, bet arī ārpusstundu aktivitātēs. Lai novada skolas nodrošinātu sporta stundu un ārpusstundu nodarbības, tiks iegādātas kvalitatīvas un izturīgas basketbola, volejbola un futbola bumbas, vingrošanas paklāju komplekti, ātruma koordinācijas trepītes, šķēpi, slēpju komplekti, taktīlie diski un citi vingrošanai un sporta spēļu apgūšanai nepieciešamie rīki.

Projekta iesnieguma izstrādes gaitā, iesaistoties izglītības iestāžu vadītājiem un sporta skolotājiem, tika izvērtētas katras skolas aktuālākās vajadzības, kā rezultātā tika izveidots nepieciešamā sporta inventāra saraksts un tehniskās prasības iegādājamajām precēm. Šobrīd tika veikts publiskais iepirkums, lai noteiktu sporta inventāra un aprīkojuma piegādātāju. Iepirkuma rezultātā sporta aprīkojuma un inventāra piegādi veiks SIA „RANTZOWS SPORT”. Projekta kopējā summa EUR 6248,14, tajā skaitā programmas 09.00.00 „Sports” apakšprogrammas 09.04.00 „Sporta būves” finanšu līdzekļi – EUR 3062.50, pašvaldības līdzfinansējums EUR 3185,64.

Projekta realizācijas termiņš līdz 2016. gada 1.oktobrim.

Informāciju sagatavoja

Attīstības nodaļas projektu koordinatore

Tamāra Latiševa

tamara.latiseva@krustpils.lv

Atstājiet komentāru