2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Krustpils novada Variešu pagastā nodegusi dzīvojamā māja (PRECIZĒTA)

Krustpils novada Variešu pagastā nodegusi dzīvojamā māja (PRECIZĒTA)

Krustpils novada Variešu pagastā piektdien ap pusdienlaiku izcēlās ugunsgrēks dzīvojamā mājā, no kuras lielākā daļa ir gājusi bojā liesmās. Saskaņā ar jaunāko informāciju, nav nodegusi māja "Pērlītes", kā iepriekš informēja VUGD Jēkabpils brigādes komandieris Dzintars Cvilikovskis, bet gan tai kaimiņos esošā ēka. Atvainojamies mājas "Pērlītes" iemītniekiem par kļūdaino informāciju.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Jēkabpils brigādes komandieris Dzintars Cvilikovskis sarunā ar Radio1.lv pastāstīja, ka ugunsdzēsējiem ierodoties notikuma vietā pilnā apjomā 120 kvadrātmetros dedzis ēkas otrais stāvs un 70 kvadrātmetros pirmais.

Brīdī, kad ugunsgrēks izcēlies mājās neviena nebijis, īpašnieki ieradušies, kad jau ēka bijusi liesmās un centušies, cik var, no ēkas pirmā stāva iznest dažādas mantas. Notikuma vietā joprojām strādā trīs ugunsdzēsēju brigādes – divas no Jēkabpils un viena no Pļaviņām. Lai arī liesmas ir apdzēstas, ugunsdzēsējiem jāpārliecinās vai nav kādā vietā palikusi gruzdoša dzirkstele, kas varētu izraisīt ugunsgrēku atkārtoti. Tāpat arī tiek skaidroti ugunsgrēka izcelšanās iemesli.

Dzintars Cvilikovskis sacīja, ka ēkai ir skārda jumts un tas apgrūtinājis dzēšanu, jo grūti bijis tikt klāt degošajām telpām. Ugunsdzēsējiem izdevies apdzēst liesmas un no nodegšanas izglābt daļu no ēkas pirmā stāva, šajā daļā griesti neesot iebrukuši. Taču visa māja, dzēšot liesmas, ir pamatīgi salieta ar ūdeni un visticamāk tās iemītnieki – ģimene, kurā ir arī skolas vecuma bērni, šonakt savās mājās palikt nevarēšot. Dzintars Cvilikovskis sacīja, ka pagaidām neesot arī zināms ugunsizcelšanās iemesls. Plašāk par to informācija būšot pirmdien.

Notikuma vietā ieradās arī neatliekamās palīdzības brigāde, par laimi cilvēki ugunsgrēkā nav cietuši.

Aculiecinieka foto

Komentāri (0-1/1)

  • Sasutums
    02.07.2018 18:33
    Vai tiesam japublice neparbaudita info, ka kautkadam baumu portalam. Mana gimene no sakuma loti parbijas,jo perlites tomer radi dzivo,un izlasit tadu zinu nav maigi izsakoties - diezko patikami. Tomer ir starpiba....

Atstājiet komentāru