2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Pie Sūnu pamatskolas taps Zaļā klase

Pie Sūnu pamatskolas taps Zaļā klase

Krustpils novada Sūnu pamatskolā ir iecerēts izveidot Zaļo klasi, kas ļautu daudzveidot mācību metodoloģiju un bērnu tuvināšanu dabai. To izmantos bioloģijas, mākslas, mūzikas un citu priekšmetu apgūšanā, klases stundu rīkošanā, kā arī āra pasākumu organizēšanā. Īstenot ideju iecerējusi skolas vadība, pedagogi, audzēkņu vecāki, atbalsta - biedrība “Silta sirds” un biedrības “Jēkabpils NVO resursu centrs” dibinātājorganizācija – biedrība “Dialogs Plus”. Lai piesaistītu līdzekļus šīs klases izveidei, paredzēts novada iedzīvotājiem un arī pārējiem interesentiem rīkot dažādus labdarības pasākumus gan skolā, gan ārpus tās, iesaistot Sūnu skolas absolventus, sabiedrībā zināmus cilvēkus un radošas personības. Aktivitātes plānotas tā, lai projektu varētu īstenot līdz Latvijas valstiskuma simtajai dzimšanas dienai 2018. gadā. Latvijā Zaļās klases ir diezgan izplatītas. Šādas klases izveidošana dos iespēju bērniem apgūt mācību vielu interesantā, relaksējošā un veselīgā vidē. Savukārt pedagogi varēs pilnveidot nodarbības, mācību stundas un citas aktivitātes, tādējādi dažādojot mācību metodes pirmsskolas un vispārējās izglītības satura apguvē, kā arī attīstot bērnu vēlmi vairāk atrasties un izglītoties svaigā gaisā, radot emocionālo labsajūtu. Ļoti noderīgi tas būtu arī Mazpulku darbā - apgūt dabu dabā.

Realizējot šo projektu, ir vēlme vairāk piesaistīt iedzīvotāju interesi par skolu, tajā notiekošajiem pasākumiem, kā arī dot iespēju pašiem aktīvi līdzdarboties un organizēt dažādas aktivitātes. Kā pozitīvais piemērs - Ģimeņu sporta svētki katra mācību gada noslēgumā. Visi kopā varam veikt lielus darbus mūsu bērnu nākotnes labā. Pirmais labdarības koncerts Sūnu pamatskolā notiks 7. decembrī, pulksten 18.00. Tajā piedalīties ir piekrituši mūziķi: grupa “Ginc&Es”, Santa Kasparsone, Ēriks Gruzniņš, Pēteris Draņevičs, jaunais daudzsološais komponists, mūziķis Lauris Valters no Rīgas, Krustpils novada ansamblis ''Minima'', dzejdaris Aleksandrs Kalniņš, vēl dzejoļus lasīs Krustpils novada Kūku pagasta aktīvākais cilvēks Gundars Kalve, kura priekšnesumu muzikāli noformēs Jurģis Grandāns, jaunais mūziķis, kurš dzied korī ''Kamēr''. Ieeja par ziedojumiem. Skatītājiem būs iespēja izmantot arī bezmaksas transportu nokļūšanai uz koncerta vietu un atpakaļ – pulksten 17.20 no Vecpilsētas laukuma!

Sīkāka informācija par ieceri un ziedošanas iespējām: pole100@inbox.lv vai zvanot pa telefoniem: 29124049 – Mārīte Pole, biedrības “Silta sirds” priekšsēdētāja, 28676947 – Valda Kalniņa – Vītola, Sūnu pamatskolas direktore. Ziedojumus var ieskaitīt arī: Biedrība ''Silta sirds'', Reģ. Nr.40008247887. a/s Swedbank, HABALV2X, LV89HABA0551041352813, norāde ''Sūnu skolas Zaļās klases izveidei''.

Publicēšanai sagatavoja Aleksandrs Kalniņš

Komentāri (0-1/1)

  • Silvija
    02.07.2018 18:33
    MALAČI!!!!

Atstājiet komentāru