2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Zemgales labāko uzņēmēju vidū arī Ineta Dzirkale no Atašienes pagasta

Zemgales labāko uzņēmēju vidū arī Ineta Dzirkale no Atašienes pagasta

25. novembrī Rundāles pils Baltajā zālē tika godināti labākie un veiksmīgākie Zemgales reģiona uzņēmēji – viņiem piešķirts tituls „Gada uzņēmējs Zemgalē 2016”. Apbalvoto vidū arī Z/S “Zaļbirzes” no Atašienes pagasta.

Katra Zemgales pašvaldība titulam varēja izvirzīt tikai vienu kandidātu. Krustpils novada pašvaldība nominēja Inetu Dzirkali un Z/S “Zaļbrizes”

Ineta Dzirkale Krustpils novada Atašienes pagastā vada keramikas darbnīcu, kur uzņem viesus ne vien no Latvijas, bet arī ārzemēm, līdz ar to, novada vārds tiek popularizēts ne vien valstiskā, bet arī ārvalstu līmenī.

Katru gadu Ineta neatsaka un pārstāv novadu gan tūrisma izstādē “Balttour”, gan izstādē “Riga Food”, kā arī citās mazāka mēroga izstādēs. Viņa aktīvi iesaistās ar novadu saistītos jautājumos, neatsaka, ja pašvaldība lūdz palīdzību, kas saistīta ar viņas darbības jomu. Līdzdarbojas novada reprezentācijas materiālu izstrādē, jaunu ideju ieviešanā novada tēla pilnveidē.

Darbojoties keramikas darbnīcā, Ineta balstās ne vien uz tradicionālo keramiku, bet ik sezonu ievieš ko inovatīvu, kā piemēram, rudens sezonā popularitāti gūst trauki ar rudens krāsaino lapu iestrādātu reljefu, kas šķietami atgādina fosīlijas, popularitāti guvuši arī trauki ar iestrādātām mežģīnēm. Tie ir vien daži iemesli, kāpēc Inetas darbus izvēlās tirgot mākslas galerijās, kā piemēram, galerijā “MANS’S”, floristikas un suvenīru salonos Jēkabpilī, kā arī citur.

Ar Zemgales Plānošanas reģiona un pašvaldību atbalstu titula “Gada uzņēmējs Zemgalē 2016” ieguvēji saņēma īpaši darinātu piemiņas zīmi, uz kuras attēlots pasākuma idejiskais simbols – vējdzirnavas, Atzinības rakstu un 500 eiro naudas balvu.

Pirms svinīgā pasākuma notika diskusija par nozares problēmām, iespējām turpmāk attīstīt inovācijas un jaunus biznesa modeļus, izmantojot dažādus atbalsta instrumentus.

Pasākumu organizēja Zemgales Plānošanas reģions un tā struktūrvienība Uzņēmējdarbības centrs.

Informāciju sagatavoja

Ieva Lapiņa

Krustpils novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru