2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Notiks labdarības koncerts Sūnu skolai

Notiks labdarības koncerts Sūnu skolai

7. decembrī, pulksten 18.00 Sūnu pamatskolā notiks pirmais labdarības koncerts, kura mērķis ir ziedojumu vākšana “Zaļās klases” izveidei pie šīs mācību iestādes. Pasākumā piedalīties ir piekrituši mūziķi: grupa “Ginc&Es”, Santa Kasparsone, Ēriks Gruzniņš, Pēteris Draņevičs, jaunais daudzsološais komponists, mūziķis Lauris Valters no Rīgas, Krustpils novada ansamblis ''Minima'', dzejdaris Aleksandrs Kalniņš, vēl dzejoļus lasīs Krustpils novada Kūku pagasta aktīvākais cilvēks Gundars Kalve, kura priekšnesumu muzikāli noformēs Jurģis Grandāns, jaunais mūziķis, kurš dzied korī ''Kamēr''. Ieeja par ziedojumiem. Skatītājiem būs iespēja izmantot arī bezmaksas transportu nokļūšanai uz koncerta vietu un atpakaļ – pulksten 17.20 no Vecpilsētas laukuma! Nedaudz informācijas par dažiem koncerta dalībniekiem. Kūku pagasta sieviešu vokālais ansamblis "Minima" - dibināts 1964. gadā. Ansamblī, ko vada Maija Kondrāte, darbojas 7 dalībnieces. Kolektīvs aktīvi iesaistās Kūku pagasta sarīkojumus, piedalās skatēs, iegūstot augstākās pakāpes apbalvojumus. Sezonā sagatavo vairākas koncertprogrammas. Labdarības pasākumā ‘’Minima’’ klausītājus ievedīs ‘’Ziemassvētku noskaņās’’.

cag

Lauris Valters dzimis 1984. gada 24. martā Saldū. Bērnību un pusaudža gadus dzīvojis Kurzemē , kur arī mācījies, pabeidzis Brocēnu vidusskolu un Saldus mūzikas skolas klavieru klasi. 2000. gadā kopā ar saviem vidusskolas biedriem nodibināja grupu “Ēnas”, ar kuru saistās mūziķa daiļrades 12 gadi! Šobrīd Lauris Valters ir izveidojis savu muzikālo apvienību L.V. / NeParasts Bars , kurā tiek izpildīti paša L.Valtera skaņdarbi, kā arī viņa tēva Egona Valtera kompozīcijas. Pēdējo 2 gadu laikā ir sniegti daudzi skanīgi koncerti dažādās Latvijas pilsētās. L.Valters raksta arī dzejoļus, daudzi no tiem tiek izmantoti kā dziesmu teksti gan viņa paša dziesmām, gan arī citu mākslinieku kompozīcijās.

gk

Daudziem labi pazīstamais Gundars Kalve ir aktīvs zemessargs, lielas zemnieku saimniecības Kūku pagastā īpašnieks, cilvēks, kas ir sava pagasta sabiedriskās dzīves dvēsele un ik gadu ar saviem vīriem piedalās 16. marta karogu alejā pie Brīvības pieminekļa. Savas zemes patriots, lepns par savu dzimtu, senčiem un aktīviem līdzcilvēkiem. Mīl intelektuālas lietas un dzeju. Daudzi to nenojauš, bet brīvos brīžos Gundars raksta dzejoļus. Par to varēsim pārliecināties šajā pasākumā. Dažus gadus ir izveidojusies jauka sadarbība ar Jurģi Grandānu - atzīst Gundars. – “Esam ģimeņu draugi, kuri vairākas reizes gadā cenšamies satikties. Vēl jau nav neviena dziesma tapusi ar maniem vārdiem, bet pie tā jāstrādā”! Tā, lai dzeja izskanētu īpaši to muzikāli pavadīs Jurģis Grandāns. Jurģis dzimis 1995 gadā Salas novada Salā. Tur absolvējis vidusskolu. Students un talantīgs jaunais mūziķis. Dzied korī ‘’Kamēr’’, darbojies grupā ‘’Homesick’’. Krustpils novada Sūnu pamatskolā ir iecerēts izveidot Zaļo klasi, kas ļautu daudzveidot mācību metodoloģiju un bērnu tuvināšanu dabai. To izmantos bioloģijas, mākslas, mūzikas un citu priekšmetu apgūšanā, klases stundu rīkošanā, kā arī āra pasākumu organizēšanā. Īstenot ideju iecerējusi skolas vadība, pedagogi, audzēkņu vecāki, atbalsta - biedrība “Silta sirds” un biedrības “Jēkabpils NVO resursu centrs” dibinātājorganizācija – biedrība “Dialogs Plus”, laikraksts “Brīvā Daugava” un citi. Lai piesaistītu līdzekļus šīs klases izveidei, paredzēts novada iedzīvotājiem un arī pārējiem interesentiem rīkot dažādus labdarības pasākumus gan skolā, gan ārpus tās, iesaistot Sūnu skolas absolventus, sabiedrībā zināmus cilvēkus un radošas personības.

Sīkāka informācija par ieceri un ziedošanas iespējām: pole100@inbox.lv vai zvanot pa telefoniem: 29124049 – Mārīte Pole, biedrības “Silta sirds” priekšsēdētāja, 28676947 – Valda Kalniņa – Vītola, Sūnu pamatskolas direktore. Ziedojumus var ieskaitīt arī: Biedrība ''Silta sirds'', Reģ. Nr.40008247887. a/s Swedbank, HABALV2X, LV89HABA0551041352813, norāde ''Sūnu skolas Zaļās klases izveidei''.

Publicēšanai sagatavoja Aleksandrs Kalniņš

Atstājiet komentāru