2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Tiks atvērta grāmata par Krustpils novadu “Krustpils hronikas”

Tiks atvērta grāmata par Krustpils novadu “Krustpils hronikas”

28.jūlijā plkst. 16.00 Krustpils pilī svinīgā pasākumā tiks atvērta Spodra Bērziņa grāmata “Krustpils hronikas”. Grāmata ir pētījums par Krustpils novada un Krustpils pilsētas vēsturi no tās pirmsākumiem līdz 1940. gadam.

Spodris Bērziņš dzimis 1969. gadā Jēkabpilī, beidzis Sūnu pamatskolu un Jēkabpils 3. vidusskolu, pēc tam absolvējis LLU Meža fakultāti. Līdzās darbam mežsaimniecībā padziļināti interesējies par vēsturi. Pierādījis sevi kā Krustpils novada novadpētnieks.

Darbs tapis balstoties uz publiski pieejamo literatūru par Krustpils novadu un pilsētu. Grāmata iedalīta sešās sadaļās: senvēsture, Livonijas laiks, poļu laiki (Inflantija), Krievijas impērijas valdīšana, Pirmais pasaules karš un Brīvības cīņas, neatkarīgās Latvijas laiks. Līdzās zināmai informācijai grāmatā atklāti arī mazzināmi vai pat pilnīgi aizmirsti fakti. Katras sadaļas noslēgumā pievienoti īsi apraksti par personām, kuras dzimušas vai kāds to darbības posms saistīts ar Krustpils apkaimi.

Tā kā teksts ir apjomīgs (vairāk kā 600 lappuses), vieglākai orientācijai grāmatas noslēgumā līdzās satura rādītājam pievienots arī vietvārdu rādītājs.
Pasākuma laikā Krustpils pilī grāmatu būs iespējams arī iegādāties.

Krustpils novada pašvaldība

Atstājiet komentāru