2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Radio1 studijā viesojas Krustpils pamatskolas “Žurnālistikas pulciņa” audzēkņi (FOTO) (AUDIO)

Radio1 studijā viesojas Krustpils pamatskolas “Žurnālistikas pulciņa” audzēkņi (FOTO) (AUDIO)

Piektdien Jēkabpils Radio1 studijā viesojās Krustpils novada Krustpils pamatskolas “Žurnālistikas pulciņa” audzēkņi – Diāna, Sjūzanna, Evelīna, Ralfs, Aivis, Aiva, Evelīna, Krista un Raivis, kopā ar skolotāju, žurnālisti Justīne Iie.

Jaunie korespondenti iepazinās ar Radio1 darba ikdienu, uzzināja, kā top ziņas un ieraksti radio, kas ir reklāma, kā strādā redakcijas datordizianeris un radiodīdžejs. Par savu darbu jauniešiem stāstīja Lāsma, Mārtiņš, Jānis un Sandra.

Savukārt Krustpils pamatskolas žurnālistikas pulciņa audzēkņi pastāstīja, ka nodarbības interešu izglītībā viņiem notiek reizi nedēļā. Patlaban jaunie korespondenti veido skolas avīzi “Varavīksne”, kuras pirmais numurs iznāks šajā mēnesī. Tā pagaidām būs ierobežotā skaitā. Tiks izdoti vismaz pieci krāsaini eksemplāri, kas atradīsies skolas bibliotēkā un būs pieejami visiem lasītājiem. Tāpat arī plānots izdot aptuveni 12 - 15 eksemplārus melnbaltajā drukā, lai avīze būtu katram klases kolektīvam. Tāpat arī patlaban top Krustpils pamatskolas mājaslapa, kuras satura veidošana būs “Žurnālistikas pulciņa” audzēkņu ziņā. Mājaslapā tiks publicēta arī skolas avīze PDF formātā, kuru ikviens, kas vēlēsies varēs lejupielādēt un izdrukāt.

Junie korespondenti zināja teikt, ka skolas mājaslapa top par godu Krustpils pamatskolas 150.gadu jubilejai, ko svinīgi atzīmēs 2018.gada 25.augustā.

Jaunie žurnālisti uz Radio1 atnāca ar izpildītu mājasdarbu. Katram bija jāuzraksta ziņa par viņu interesējošu tematu. Redakcijā šīs ziņas tika analizētas un pēc tam katrs savu ziņu ierunāja radioierakstā. Tās noklausīties varat zem šī raksta esošajā audiopielikumā.

{play}images/sounds/zinas_Krustpils pamatskola_gatavs_R1.mp3{/play}

Atstājiet komentāru