2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Sākot ar 2018. gada 1.janvāri Krustpils novadā stāsies spēkā jauni siltumenerģijas tarifi

Sākot ar 2018. gada 1.janvāri Krustpils novadā stāsies spēkā jauni siltumenerģijas tarifi

Balstoties uz Krustpils novada domes 20.septembra sēdes lēmumu, no 2018. gada 1.janvāra tiek noteikti jauni siltumenerģijas tarifi.

Krustpils novada pašvaldības komunālās saimniecības nodaļas vadītājs Normunds Zizlāns skaidro: “Siltuma ražošanas pašizmaksu galvenokārt sastāda divas pozīcijas – darba samaksa (kurinātājiem) un kurināmais (malka), kas ir tiešās izmaksas. Pie pašizmaksas klāt tiek summētas arī netiešās izmaksas, kas ir elektrība, pamatlīdzekļu nolietojums, materiāli un administratīvās izmaksas, kas kopā veido saražotās siltumenerģijas tarifu.

Šobrīd maksa par vienu izlietotā siltuma MWh katrā pagastā ir citādāka, vidējā siltumenerģijas cena novadā sastāda 47,93 EUR/MWh. Diemžēl, esošais tarifs nenosedz siltuma enerģijas ražošanas pašizmaksu. Pēdējo gadu laikā ir pieaugušas siltuma ražošanas izmaksas, kā, piemēram, izmaksas par iztērēto elektroenerģiju, izmaksas par materiāliem, kas nepieciešami apkures sistēmu uzturēšanai darba kārtībā, darba samaksas paaugstināšanās u.c., līdz ar to, uz šo izmaksu sadārdzinājuma pamata ar domes lēmumu ir pieņemts siltumenerģijas tarifu palielināt par 10%, jāpiebilst, ka arī ar šo tarifu palielinājumu netiks nosegta saražotās siltumenerģijas pašizmaksa.”

Jaunie siltumenerģijas tarifi stāsies spēkā no 2018. gada 1.janvāra un tie ir noteikti šādi:

Krustpils pagastā – 55, 05 EUR (1MWh);

Kūku pagastā – 48,33 EUR (1MWh);

Mežāres pagastā – 45,96 EUR (1MWh);

Variešu pagastā – 46,57 EUR (1MWh);

Atašienes pagastā – 60,21 EUR (1MWh);

Vīpes pagastā – 60,21 EUR (1MWh).

Summas norādītas bez PVN.

Mājās, kurās nav siltumapgādes skaitītāju, tarifs Krustpils novada teritorijā – 1,86 EUR/m2 . Mājās ar centralizētu siltumapgādi Kūku, Variešu un Krustpils pagastos noteikts siltumenerģijas tarifs par stāvvadu 0,26 EUR/m2 dzīvokļos, kuri atslēgti no centralizētās siltumapgādes. Mājās ar centralizēto siltumapgādi Mežāres pagastā noteikts siltumenerģijas tarifs par stāvvadu 25% no realizētās siltumenerģijas MWh dzīvokļiem, kuri atslēgti no centralizētās siltumapgādes.

 

Informāciju sagatavoja

Krustpils novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Ieva Lapiņa

Ieva Lapiņa

Atstājiet komentāru