2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Aizsardzības nozares vadība reģionālajā vizītē apmeklēs Jēkabpili un Krustpili

Aizsardzības nozares vadība reģionālajā vizītē apmeklēs Jēkabpili un Krustpili

izsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) un Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš šodien dosies reģionālajā vizītē uz Jēkabpili un Krustpili, lai tiktos ar pašvaldību vadību un apmeklētu Zemessardzes 56. kājnieku bataljonu,portālu radio1.lv informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.


Bergmanis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris tiksies ar Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāju Raivi Ragaini un Krustpils novada domes priekšsēdētāju Kārli Pabērzu, lai apspriestu aktuālos aizsardzības nozares un pašvaldību sadarbības jautājumus.

Tāpat vizītes laikā aizsardzības nozares vadība apmeklēs Jēkabpilī izvietoto Zemessardzes 56. kājnieku bataljonu un tiksies ar tā komandieri pulkvežleitnantu Ventu Kodoru, lai pārrunātu bataljona turpmāko attīstību.

Zemessardze ir Nacionālo bruņoto spēku sastāvdaļa, kuras mērķis ir iesaistīt Latvijas pilsoņus valsts teritorijas un sabiedrības aizsardzībā. Zemessardzes galvenie uzdevumi ir veidot un apmācīt specializētos kaujas atbalsta un kaujas nodrošinājuma bataljonus, pildīt valsts aizsardzības uzdevumus, piedalīties starptautiskajās operācijās un ātrās reaģēšanas spēkos, kā arī sagatavot Latvijas pilsoņus dienestam Zemessardzē.

Lai stiprinātu valsts pašaizsardzības spējas, nākamgad plānots sekmēt Nacionālo bruņoto spēku, tostarp Zemessardzes, kaujas un reaģēšanas spēju attīstību.

Foto: TVNET

Atstājiet komentāru