2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Zemgales labāko uzņēmēju vidū ZS “Vīnkalni” no Krustpils pagasta (FOTO)

Zemgales labāko uzņēmēju vidū ZS “Vīnkalni” no Krustpils pagasta (FOTO)

1.decembrī Rundāles pils Baltajā zālē tika godināti labākie un veiksmīgākie Zemgales reģiona uzņēmēji – viņiem piešķirts tituls „Gada uzņēmējs Zemgalē 2017”. Apbalvoto vidū arī Z/S “Vīnkalni” no Krustpils pagasta.

Katra Zemgales pašvaldība titulam varēja izvirzīt vienu kandidātu. Krustpils novada pašvaldība nominēja Andri Felsu un viņa zemnieku saimniecību “Vīnkalni”.

Andris Felss ir lauksaimnieks, aktīvs Atmodas laika dalībnieks, Triju zvaigžņu ordeņa kavalieris. Savulaik piedalījies Latvijas vēstures veidošanā, šodien viņš no politikas ir aizgājis. Viņa spēks ir apsētajos labības un rapša laukos, kā arī paša uzceltajā eļļas pārstrādes rūpnīcā.

Z/S “Vīnkalni” ir viena no lielākajām zemnieku saimniecībām Krustpils novadā, līdz ar to, neatsverams ir tās ieguldījums Krustpils novada ekonomiskajā attīstībā. Papildus lauksaimniecībai un rūpnieciskajām darbībām, z/s piedāvā un organizē ekskursijas rapšu eļļas ražotnē un izglīto viesus par to kā tiek spiesta eļļa. “Vīnkalni” aktīvi piedalās un atbalsta Krustpils novadā organizētos pasākumus gan finansiāli, gan arī piedaloties tajos radoši – kopā ar vokālo ansambli “Krustpilietis”. Ar Andra iniciatīvu katru gadu 18. novembrī Prižu avēnijā svin valsts svētkus, kuros uzstājas pagasta teātris, dzied vietējais ansamblis, vārās zupas katls, notiek pat vīna degustācijas un eļļas dzeršanas sacensības, bet svētki noslēdzas ar lāpu gājienu un salūtu. Neatsverams ir arī radošais ieguldījums, ko Andris ar sievu snieguši 40 gadus darbojoties jauktajā vokālajā ansamblī “Krustpilietis” papildinot un kuplinot kā pagasta, tā visa novada kultūras dzīvi. No ikdienas rūpēm Andri atsauc dziesma un ģitāras spēle. Andris Felss gādājis, lai ceļu uz mājām pārdēvētu par Latvijas vienīgo — Prižu avēniju.

Ar Zemgales Plānošanas reģiona un pašvaldību atbalstu titula “Gada uzņēmējs Zemgalē 2017” ieguvēji saņēma īpaši darinātu piemiņas zīmi, uz kuras attēlots pasākuma idejiskais simbols – vējdzirnavas, Atzinības rakstu un 500 eiro naudas balvu.

Pirms svinīgā pasākuma notika diskusija par nozares problēmām, iespējām turpmāk attīstīt inovācijas un jaunus biznesa modeļus, izmantojot dažādus atbalsta instrumentus.

Pasākumu organizēja Zemgales Plānošanas reģions un tā struktūrvienība Zemgales Uzņēmējdarbības centrs.

Informāciju sagatavoja

Ieva Lapiņa

Krustpils novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Avots: krustpils.lv

Komentāri (0-3/3)

  • Melita Svilpe
    11.06.2021 15:12
    Neizprotu tos īkšķīšus uz leju, bet uzskatu, ka , ja vairāk būtu tādu ģimeņu Latvijā, kā Felsu, tad varētu būt droši, ka latvietība, latvija, dziesma, darbs nekad te neizzudīs. Pārtrauksim skaudības un nenovīdības politiku sevī, ģimenēs, saņemsimies, cienīsim viens otru, godāsim darba tikumu, mīlestību un dzīvesgudrību.
  • Vizma
    02.07.2018 18:35
    Jūs to esat pelnījušu. Apsveicu.
  • Guest
    02.07.2018 18:35
    Kāda skaista un šarmanta sieviete Felsa kundze!
    Veiksmi arī turpmāk!













    l

Atstājiet komentāru