2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Biedrība “Ungurmuiža” ar Krustpils novada finansiālu atbalstu izveido Pūču māju

Biedrība “Ungurmuiža” ar Krustpils novada finansiālu atbalstu izveido Pūču māju

Turpinot pērn aizsākto Pūču takas izveidi, šogad pie Liepenes pamatskolas ēkas uzcelta Pūču māja, izgatavotas Latvju zīmes, kā arī iestādītas 194 daudzgadīgās puķes- dienziedes, flokši, īrisi, rudbekijas, miķelīši, kā arī pīlādži, ozoli, etiķoks, priedes un izveidota sajūtu taka. Aktivitātes īstenotas projekta “Pūču mājas izveide Pūču takā” ietvaros.

Īstenojot projektus, lai pilnveidotu Pūču taku, biedrības “Ungurmuiža” mērķis ir attīstīt Krustpils novada Medņus kā pievilcīgu tūrisma, atpūtas un sporta aktivitāšu objektu. Biedrības “ Ungurmuiža” valdes priekšsēdētāja Aija Prokofjeva saka: “Biedrības pārstāvju ambīcija ir nākotnē šo objektu izveidot par vienu no tūristu apmeklētākajiem objektiem Krustpils novadā. Šī mērķa sasniegšanai biedrība rosinās pašvaldībai sadarbībā ar biedrību organizēt vasaras sezonā vismaz vien pasākumu, kas pulcēs iedzīvotājus ne tikai no novada, bet arī blakus novadiem, pilsētas.”

Biedrības valde izsaka pateicību Krustpils novada iedzīvotājām: Skaidrītei Gribuškai, Ilvijai Lavrenovai, Ilmai Liepiņai, Ingai Zālītei, kuras kopā ar biedrības biedriem nodrošināja stādus dobes izveidei. Pateicība arī tiem iedzīvotājiem, kuri palīdzēja īstenot šo projektu: Ingai Zālītei, Sigitai Ancānei, Marekam Driķim, Maldai Bolužai, Mārim Rusiņam, Mārim Kāpostiņam, Ivaram Grāviņam, Kasparam Prokofjevam, Andrim Ozoliņam, Jānim Navenickim, Artim Kanapeckim, Miervaldim Ancānam, Andrim Prokofjevam, Jurim Stoķim, Uldim Jansonam, Arnim Serkovam,Guntim Blūzmanim, Līvai ieviņai, Vivianai Žitkovai, Raivim Randoham, uzņēmumam SIA “Malne”. Paldies Annai Ezeriņai par uzmundrinājumu un morālo atbalstu biedrības darbībai. Īpašs paldies Ilzei Bērziņai un Z/S “Delles” par sniegto atbalstu un Variešu pagasta pārvaldniekam Aivaram Jaksonam.Paldies arī Nodarbinātības valsts aģentūrai par Jauniešu garantiju programmā iesaistīto jauniešu: Sigitas Ancānes un Ingas Bērtiņas dalību projekta realizācijas labiekārtošanas darbos. Paldies visiem, kuri atbalsta biedrības “Ungurmuiža” aktivitātes!

Biedrība "Ungurmuiža" 2016. gada pavasarī Krustpils novada nevalstisko organizāciju projektu konkursā ieguva finansējumu Pūču takas izveidei Variešu pagasta Medņos. Turpmāk ik gadu biedrība īstenos aktivitātes, lai pilnveidotu Pūču takas aprīkojumu, kā arī pasākumu daudzveidību.

Biedrība “Ungurmuiža”

Komentāri (0-1/1)

  • Gruzniņš
    02.07.2018 18:35
    Lasu, bet tā arī nesaprotu - tajā mājā pūces dzīvos vai kam īsti tā māja uzbūvēta, kāds būs tās mājas pielietojums?

Atstājiet komentāru