2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Par grozījumiem atkritumu apsaimniekošanas likumā un izmaiņām atkritumu apsaimniekošanas tarifā Krustpils novadā

Par grozījumiem atkritumu apsaimniekošanas likumā un izmaiņām atkritumu apsaimniekošanas tarifā Krustpils novadā

Ar 2018.gada 1. janvāri veikti vairāki grozījumi atkritumu apsaimniekošanas likumā, bet būtiskākais ir izmaiņas atkritumu maksas noteikšanas komponentēs, kas turpmāk nosaka, ka nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksu veido:

  1. Pašvaldības lēmumā apstiprinātā maksa par sadzīves atkritumu savākšanu, pārvadāšanu, pārkraušanu, šķirošanu un citām normatīvajos aktos noteiktajām darbībām, ko veic pirms atkritumu reģenerācijas un kas samazina apglabājamo atkritumu apjomu, par uzglabāšanu, dalītās atkritumu savākšanas, pārkraušanas un šķirošanas infrastruktūras objektu uzturēšanu atbilstoši līgumam, kuru noslēgusi pašvaldība un atkritumu apsaimniekotāju;

  2. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas apstiprinātais tarifs par sadzīves atkritumu apglabāšanu atkritumu poligonos, kas SIA “Vidusdaugavas SPAOO” poligonā “Dziļā vāda” ar 2018. gada 1.janvāri paaugstināts un noteikts 67,16 EUR bez PVN par vienu apglabājamo nešķiroto sadzīves atkritumu tonnu.

Saskaņā ar Krustpils novada domes sēdes 28.12.2017 Nr.22 lēmumu un SIA “Spuņģēni-Daugavieši”  2018. gada 2. janvārī izdoto rīkojumu, sākot ar 2018. gada 1. janvāri ir noteikti sekojoši atkritumu apsaimniekošanas tarifi:

a) atkritumu apsaimniekošanas tarifs par 1 (vienu) kubikmetru EUR 21,34  ar PVN ( maksa par sadzīves atkritumu savākšanu, pārvadāšanu, pārkraušanu, šķirošanu un citām normatīvajos aktos noteiktajām darbībām ko veic pirms atkritumu reģenerācijas, kas veido 8, 08 EUR bez PVN un Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas apstiprinātais tarifs par sadzīves atkritumu apglabāšanu atkritumu poligonos, kas veido 9,56 EUR bez PVN);


  b) atkritumu apsaimniekošanas tarifs vienam daudzdzīvokļu mājas iedzīvotājam mēnesī EUR 2,11 ar PVN ( maksa par sadzīves atkritumu savākšanu, pārvadāšanu, pārkraušanu, šķirošanu un citām normatīvajos aktos noteiktajām darbībām ko veic pirms atkritumu reģenerācijas, kas veido 0,80 EUR bez PVN un Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas apstiprinātais tarifs par sadzīves atkritumu apglabāšanu atkritumu poligonos, kas veido 0,94 EUR bez PVN);


  c) atkritumu apsaimniekošanas tarifs viensētās dzīvojošajiem  par vienu 120 l maisu EUR 3,10 ar PVN ( maksa par sadzīves atkritumu savākšanu, pārvadāšanu, pārkraušanu, šķirošanu un citām normatīvajos aktos noteiktajām darbībām ko veic pirms atkritumu reģenerācijas, kas veido 1,18 EUR bez PVN un Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas apstiprinātais tarifs par sadzīves atkritumu apglabāšanu atkritumu poligonos, kas veido 1,38 EUR bez PVN).

 

SIA “Spunģēni-Daugavieši” aicina Krustpils novada iedzīvotājus noslēgt atkritumu apsaimniekošanas līgumu – gan tos, kam līguma darbības termiņš ir beidzies, gan tos, kam līgums nav noslēgts vispār, jo likumdošana nosaka, ka ikvienam iedzīvotājam ir pienākums piedalīties pašvaldības organizētajā sadzīves atkritumu apsaimniekošanā, tai skaitā atkritumu dalītajā savākšanā.


Papildu informācija pa tel. 65237617; 26388004 vai sūtot uz e-pastu spungeni-daugaviesi@inbox.lv, vai ierodoties personīgi SIA “Spunģēni-Daugavieši” A1 kabinets (pagrabstāvā), Rīgas iela 150A, Jēkabpils.

Atstājiet komentāru