2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Krustpils pamatskolas 6. klase iegūst 2. vietu ZZ čempionātā (FOTO)

Krustpils pamatskolas 6. klase iegūst 2. vietu ZZ čempionātā (FOTO)

Šā gada maija beigās – 24., 25., 26. maijā – jau 12 gadu pēc kārtas norisinājās Zelta Zivtiņas čempionāts, kuru ik gadu ar nepacietību gaida lielākā daļa Latvijas skolēnu. 24. maijā norisinājās fināls 5.–6. klašu skolēniem, kur no 180 komandām Krustpils pamatskolas 6.a klase ieguva 2. vietu.


“Pirmo reizi šajā pasākumā piedalījāmies 2017. gada pavasarī, kur guvām pieredzi un sapratni, kas tad īsti ir ZZ čempionāts. Mums iepatikās pasākuma jaukā atmosfēra, iespēja piedalīties dažādās interesantās stafetēs un iespēja gūt jaunu pieredzi. Tāpēc pats par sevi saprotams bija, ka piedalāmies šajā pasākumā arī šajā gadā,” stāsta Krustpils pamatskolas skolotāja, 6.a klases audzinātāja Guna Pusbarniece. “Lai kvalificētos pusfinālam, mums bija jāizdomā savs klases rekords un tas jānofilmē. Mēs, visa klase, izvēlējāmies iemācīties žonglēt ar bumbiņām visa klase vienlaicīgi, izmantojot pēc iespējas vairāk bumbiņu. Mums veicās, un tikām uzaicināti uz pusfinālu, kurā bija jāveic seši uzdevumi. Tos izpildot bija jāpierāda gan sevi kā kolektīvu, gan jādarbojas individuāli. Veidojām foto stāstu par savu ceļu uz finālu, veicām un nofilmējām Fizmix eksperimentu, domājām, kā radoši atveidot lauvu, veidojām elektrodrošības memes. Mūsu kopīgais darbs vainagojās ar panākumiem, jo ieguvām tiesības piedalīties ZZ čempionāta finālā.”


ZZ čempionāta fināla dienā skolēnus sveica un izklaidēja Zī un Zē, atraktīvais Lācis. Tāpat dalībniekus video sveicienā uzrunāja arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Savukārt, lai noskaidrotu fināla uzvarētājus, katrai klašu komandai bija jāiziet astoņas aktivitāšu zonas, kurās bija sagatavoti interesanti uzdevumi.


“Mēs kopīgi veicām dažādus uzdevumus: “Meža jūdze” (orientējoties pa mežu bija jāatbild uz dažādiem jautājumiem), AHHA kājkartingu (lai kartings virzītos uz priekšu, klasesbiedriem bija skrienot “jāražo elektrība”), “Slapjie airi” (ar supdēli jāveic noteikta distance ar šķēršļiem), izgājām “Elektro labirintu” (10 cilvēki uz virvēm nes pa labirintu nes “siera ripas”), bijām “Bumbu dromā”, Tele 2 Supergaiziņā, SEB aktivitātē “Sasmeltā Niagāra”, Samsung aktivitātē “Karstais asfalts”. Mums visvairāk patika “Meža jūdze”, jo tur apvienojās sportiskā veiklība, atjautība un zināšanas par Latvijas pilsētām. Nikam un Rūdolfam, protams, vislabāk patika iespēja braukt ar kartingiem,” stāsta G. Pusbarniece. “Starts bija veiksmīgs, un mēs ieguvām 2.vietu, balvā saņemot Samsung viedpulksteņus Gear Fit2 Pro, kuri vēl mēro ceļu līdz mums, jo diemžēl līdz pasākuma beigām nebijām. Prieks bija liels, un tas mums devis pozitīvas emocijas visai vasarai. Un mēs zinām, ka nākamajā gadā arī noteikti piedalīsimies. Ko šis pasākums mums devis? Tas noteikti padarījis klases kolektīvu saliedētāku un katru no mums mērķtiecīgāku. Mācījis sadarboties, rēķināties ar citiem un nelikt savas ambīcijas augstāk par kolektīva interesēm. Ikvienam klases kolektīvam mēs iesakām pārvarēt kūtrumu un noteikti piedalīties. Šis piedzīvojums ir tā vērts.”


Lielu paldies G. Pusbarniece ar 6. a klases skolēniem saka Krustpils pamatskolas direktorei Vijai Stiebriņai, par nodrošināšanu ar transportu.


Materiālu pēc G.Pusbarnieces sniegtās informācijas
sagatavoja J. Iie

Atstājiet komentāru