2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Sumināti talantīgākie un gudrākie Krustpils novada pašvaldības skolēni un skolotāji(FOTO)

Sumināti talantīgākie un gudrākie Krustpils novada pašvaldības skolēni un skolotāji(FOTO)

Jau vairāku gadu garumā Krustpils novada pašvaldībai ir tradīcija sumināt gudrākos, talantīgākos un apzinīgākos skolēnus un skolotājus par sasniegumiem Jēkabpils pilsētas un starpnovadu, reģiona, valsts un starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs, konkursos, sporta sacensībās un zinātniski pētniecisko darbu lasījumos un mazpulku projektu aizstāvēšanā.

Šogad skolu sumināšanas pasākumi tika organizēti divu dienu garumā – 30.maijā skolēni tika sveikti Brāļu Skrindu Atašienes vidusskolā, Mežāres pamatskolā, Krustpils pamatskolā un Antūžu speciālās internātpamatskolā, tikmēr 31.maijā pasākumi bija Sūnu pamatskolā, Variešu sākumskolā un Vīpes pamatskolā. Katrā pasākumā skolēni bija sagatavojuši krāšņus priekšnesumus, ko gatavojuši visa mācību gada garumā – dziedāja, dejoja, rādīja teātri un skaitīja dzeju.

Lai motivētu skolēnus mācīties arvien labāk, Krustpils novada pašvaldība ik gadu skolēniem pasniedz stipendijas - gan par sasniegumiem dažādās olimpiādēs un konkursos (1.-12.klase), gan tiem, kuriem vidējā atzīme bijusi virs 7,5 ballēm (5.-12. klase). Tas ir liels gandarījums ikvienam skolēnam justies novērtētam un tiekties uz augstākiem panākumiem mācībās gadu no gada. Šajā mācību gadā trīs atzinīgākie skolēni pēc sekmēm Vīpes pamatskolā bija Diāna Smalinska, Dārta Kristīne Ozoliņa un Signe Zaķe, Krustpils pamatskolā – Evelīna Garkalne, Ieva Estere Maševska un Līva Ieviņa, Mežāres pamatskolā – Sofija Golubova, Dagnija Vītoliņa un Darja Ivanova, Sūnu pamatskolā – Anastasija Ņeženceva, Daniels Ivanovs un Arina Ragele, Variešu sākumskolā – Laima Upeniece un Sanita Geidāne, savukārt Brāļu Skrindu Atašienes vidusskolā – Jūlija Voitiņa, Estere Čevere un Diāna Gabranova.

Krustpils novada pašvaldība lepojas ar ikkatru skolēnu, kuri šī mācību gada ietvaros sasnieguši vairākus teicamus sasniegumus, vairojuši skolas vārdu ne tikai savā skolā un Krustpils novadā, bet arī “iznesuši” skolas un novada vārdu plašākā mērogā.

Tāpat lepojamies ar katru pedagogu, kurš uzticīgi strādā Krustpils novadā, vairo skolēnu zināšanas, ir atbalsts ne tikai skolas telpās, bet sniedz palīdzīgu roku arī ārpus skolas! Stipendijas par sasniegumiem mācību darbā, konkursos un sporta sacensībās saņēma arī labākie un spējīgākie pedagogi, jo bez viņu atbalsta skolēni nesasniegtu to, ko sasnieguši šī 2017./2018. mācību gada laikā.

Lielu paldies pelnījuši arī skolēnu vecāki, kuri izvēlējušies, ka viņu bērni izglītojas tieši Krustpils novada izglītības iestādēs un ir atbalsts, stingrā mugura un balsts ikvienā bērna rūpē, kā arī mudina uz panākumiem!

Lai visiem skolēniem, pedagogiem, skolu darbiniekiem un skolēnu vecākiem skaista vasara! Tiksimies Krustpils novada pašvaldības skolās jau nākamajā mācību gadā - 3.septembrī, jauno 2018./2019. m.g. uzsākot!

Monika Kauranena

Krustpils novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru