2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Regīna Goldberga no Aknīstes novada - Latvijas lepnums 2013

Regīna Goldberga no Aknīstes novada - Latvijas lepnums 2013

26.decembra vakarā televīzijas kanālā TV3 tika demonstrēta aizkustinošās "Latvijas lepnuma 2013" godināšanas ceremonija, kur balvu nominācijā "Sargeņģelis" saņēma Regīna Goldberga no Aknīstes novada Gārsenes pagasta.
 
Jau ziņots, ka Latvijas lepnuma ceremonija šogad noritēja jau desmito reizi. Tās laikā tika godināti cilvēki, kas dara vairāk, nekā kāds no viņiem to varētu prasīt vai sagaidīt - sarežģītā situācijā viņi nepaliek malā, bet iet un dara, lai palīdzētu, piepildītu cerību vai sapni, izglābtu, atbalstītu. Latvijas lepnuma akciju organizē laikraksts Diena un telekompānija TV3, ar uzņēmuma Latvijas Mobilais telefons atbalstu, piedaloties draugiem.lv un Gjensidige.
 
Katru gadu Latvijas lepnuma žūrija lemj par balvas ieguvējiem, iepazīstoties ar Latvijas lepnuma stāstiem un vēstulēm. Žūrijas dalībnieki šogad bija: aktrise Zane Daudziņa, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Kardioloģijas un kardioķirurģijas klīnikas vadītājs - profesors Aris Lācis, fonda Ziedot vadītāja Rūta Dimanta, Latvijas lepnums 2012 nominācijas Mecenāts uzņēmējs Andris Ramoliņš, rakstniece Nora Ikstena, TV3 ģenerāldirektore Baiba Zūzena un laikraksta Diena galvenais redaktors Gatis Madžiņš.
 
Latvijas lepnuma balva tika pasniegta desmit nominācijās.
 
Nominācijā Caur ērkšķiem uz zvaigznēm balvu saņēma Gunārs Koceris. Agrāk pats būdams Raiskuma speciālās internātpamatskolas skolēns, tagad Gunārs palīdz rehabilitācijas centra bērniem sasniegt savus sapņus un neatlaidīgi tiekties uz tiem.
 
Nominācijā Sargenģelis balvu saņēma mazā Reinīša mamma Regīna Goldberga. Viņa neredzot puisīti, pieņēma to savas ģimenes paspārnē, kad mamma no zēna atteicās un vēlāk audžuģimene pameta, uzzinot, ka Reinim ir leikēmija.
 
Nominācijā Glābējs balvu saņēma Jānis Pomaskovs. Viņš ugunsgrēkā izglāba divu mazu bērnu dzīvības.
 
Nominācijā No sirds uz sirdi balvu saņēma Sirds siltuma darbnīca – vairāk nekā 70 sieviešu apvienība ar mērķi palīdzēt īpašiem, pamestiem un priekšlaikus dzimušiem bērniem, darinot adītas drēbītes.
 
Nominācijā Novadnieks balvu saņēma Jānis Elksnis. Kunga vadītā izdevniecība jau gandrīz ceturtdaļgadsimtu izdod grāmatas latgaliešu literārajā valodā, kā arī grāmatas par Latgali.
 
Nominācijā Skolotājs balvu saņēma Valkas ģimnāzijas dabaszinību skolotāja Vitālija Voliņa, kura ar lielisku humora izjūtu, netradicionālām mācīšanas metodēm, nesavtību un enerģiju motivē savus skolēnus apgūt zināšanas jau 51 gadu.
 
Nominācijā Cilvēks cilvēkam balvu saņēma Iļģuciema cietuma kapelāne Daina Strelēvica, kura sniedz savu atbalstu, reizē arī drauga plecu un pat mātes mīlestību notiesātajām sievietēm.
 
Nominācijā Mecenāts balvu saņēma SIA Z-Light vadītājs Daumants Pfafrods, ar kura palīdzību jau vairāk kā 60 Līvānu novada jaunieši no trūcīgām ģimenēm ieguvuši iespēju izglītoties augstskolās.
 
Nominācijā Ģimene balvu saņēma Inese Fecere – 33 gadus jaunā māmiņa, kura pieņēmusi pie sevis un spējusi radīt mājas un ģimenes sajūtu ne tikai gadu vecajai Sofijai, bet arī Elizabetei, Emīlam un Svetlanai.
 
Nominācijā Jauniešu iedvesmotājs balvu saņēma airēšanas treneris Zigurds Zujevs . Viņa paša būvētā airēšanas bāzē Sasmakas ezerā vairākās paaudzēs kanoe un smailīšu airēšanā tiek apmācīti ne tikai vietējie bērni un jaunieši, bet arī airētāji no 20 un 30 km attāliem ciemiem.
 

 

Atstājiet komentāru