2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Mūžībā aizgājis bijušais Aknīstes pilsētas mērs Laimons Medveckis

Mūžībā aizgājis bijušais Aknīstes pilsētas mērs Laimons Medveckis

10.martā 70 gadu vecumā pēkšņi miris bijušais ilggadējais Aknīstes pilsētas ar lauku teritoriju pašvaldības vadītājs Laimons Medveckis.

Viņš Aknīstes pilsētas pašvaldību vadīja 15 gadus – no 1994.gada līdz novadu pašvaldību vēlēšanām 2009.gadā.

Laimons Medveckis dzimis 1944.gada 10.februārī, 1958.gadā beidzis Rites pamatskolu, pēc tam ieguvis veteriārfeldšera izglītību Bebrenes veterinārajā tehnikumā, ko pabeidza 1962.gadā, bet 1970.gadā pabeidza Latvijas lauksaimniecības akadēmiju un kļuva par veterinārārstu.

Laimoņa Medvecka mūžs ir pagājis dzimtajā pusē un, strādājot par pilsētas domes priekšsēdētāju, viņš galveno uzmanību pievērsa kultūras aktivitāšu atbalstīšanai – tā par viņu saka bijusī Aasres pagasta padomes vadītāja, viņa kolēģe Vija Dzene.

Arī pēc aiziešanas pelnītā atpūtā, viņš aktīvi iesaistījies dažādās sabiedriskās aktivitātēs, ar viņa atbalstu tapa arī nesen atvērtais Senioru dienas centrs Aknīstē. Laimons Medveckis līdz pat pēdējai mūža dienai bija darbīgs un ieinteresēts, vēl pagājušosestdien piedalījās biedrības „Manai mazpilsētai Aknīstei” rīkotajā pasākumā Omulības klubiņā. Tāpēc jo negaidītāka bijušajiem darba kolēģiem, domubiedriem un tuviniekiem bija vēsts par viņa aiziešanu aizsaulē.

Laimoni Medvecki smilšu kalniņā pavadīs sestdien, 15.martā, pulksten 14.00 no Aknīstes vidusskolas uz Vilkupes kapsētu.

Jēkabpils Radio1, Radio1.lv un laikraksta “Ceturtdiena” radošais kolektīvs izsaka līdzjūtību Laimoņa Medvecka tuviniekiem, domubiedriem un bijušajiem kolēģiem.

 

Atstājiet komentāru