2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Aknīstes novads atzīmē piecu gadu jubileju un rīko svētkus

Aknīstes novads atzīmē piecu gadu jubileju un rīko svētkus

Aknīstes novads šogad atzīmē savu piecu gadu jubileju un 19.jūlijā rīko novada svētkus "Rotā saule...", portālu Radio1.lv  informēja Aknīstes novada pašvaldībā.
 
 
18.jūlijā plkst.11 Gārsenes pagasta Kraujās Aknīstes novada svētkus ieskandinās folkloras kopa "Dignoīši", bet svētku vērienīgākie pasākumi paredzēti 19.jūlijā.
 
 
Pie zīmes Aknīste (Neretas virziens) plkst.7 tiks dots starts veselības skrējienam "Labrīt, Aknīste", kurš finišēs pie novada domes ēkas. Stundu vēlāk sāksies pasākums "Rotāsim pilsētu svētkiem", kura dalībnieki izdaiļos pilsētu ar līdzpaņemtajiem ziediem, meijām un baloniem.
 
 
Plkst.10 pie Aknīstes vidusskolas tiks dots starts velobraucienam bērniem, kā arī sāks darbu piepūšamās atrakcijas bērniem. Stundu vēlāk Sēļu parkā darbu sāks ziepju gatavošanas darbnīca, bet pie skolas sāksies motociklistu un frībaiku jeb ērmriteņu parāde, kas noslēgsies pie domes, kur paredzēti paraugdemonstrējumi.
 
 
Starts velobraucienam pieaugušajiem tiks dots plkst.11.30 pie vēsturiskajiem baznīcas vārtiem Sēļu parkā. Savukārt plkst.12 Aknīstes novadpētniecības muzejā tiks atklāta izstāde 'Fotogrāfija kā vēstures liecinieks" un notiks tikšanās ar fotogrāfu Jāni Kurklieti.
 
 
Pēcpusdienā plkst.15.45 pie Aknīstes novada domes sāksies svētku gājiens, kurš noslēgsies pie estrādes, kur plkst.16 paredzēts Aknīstes novada pašdarbības kolektīvu koncerts un svētku uzrunu teiks Aknīstes novada domes priekšsēdētāja Vija Dzene ("Vienotam novadam").
 
 
Plkst.19 estrādē sāksies grupas "Autobuss debesīs" dižkoncerts, bet noslēgsies Aknīstes novada piecu gadu jubilejas svinības ar zaļumballi kopā ar grupu "Velves".
 
 
Novada svētku pasākumi norisināsies arī Garsenē un Asarē, kur notiks nūjošanas pasākums "Labrīt, Gārsene" un stafete "Labrīt, Asare" un pagasti tiks rotāti svētkiem ar līdzpaņemtajiem ziediem un meijām.
 
 
Sagaidot Aknīstes novada svētkus, iedzīvotāji aicināti iesaistīties novada svētku noformējuma izveidē, izrotājot savas mājas un iestādes un to teritorijas.
 

Atstājiet komentāru