2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Aknīstes novadā izskanējis alternatīvās kamermūzikas festivāls „Sansusī”

Aknīstes novadā izskanējis alternatīvās kamermūzikas festivāls „Sansusī”

Augusta sākumā triju dienu garumā Aknīstes pagastā notika nebijis pasākums – alternatīvās kamermūzikas festivāls "Sansusī". Šī festivāla nosaukuma un idejas autors ir brīvdienu mājas „Susēja" īpašnieks, Latvijas Nacionālās operas solists Armands Siliņš, kurš bērnībā dzīvojis šajā pusē.
 
Kā dziedātājs stāsta - "Sansusī" atvasināts no brīvdienu mājas "Susēja" vārdu spēles rezultātā, turklāt tulkojumā no franču vārda "sans souci" tas nozīmē - bez rūpēm, bez raizēm.
 
Festivāla pirmie mēģinājumi notika jau iepriekšējos gados, bet šogad lieliem un maziem skatītājiem trīs dienās tika sniegti sešpadsmit notikumi. Koncerti notika uz trijām, savdabīgi veidotām skatuvēm. Īpašu noskaņu radīja meža skatuve. Pateicoties saulainajām, siltajām vasaras novakarēm un dabas tuvumam, mūzikas baudījums bija vienreizējs un neatkārtojams.
 
Festivāla viesi bija mūziķi, operas solisti Ieva Parša, Sergejs Jēgers, turku dziedātājs Murats Karahans, ģitārspēles virtuozs Kaspars Zemītis, Lielās mūzikas balvas laureāti Ieva Ezeriete, Herta Hansena un Ēriks Kiršfelds un citi, muzikālas apvienības kā "Brokastis četratā" un "Undertango". Festivālā notika Andra Dzenīša opusa "Vīriešu dziesmas" pasaules pirmatskaņojums, ko izpildīja Armands Siliņš (baritons) klavieru pavadījumā.

Festivāla programmā bija pasākumi arī bērniem, kā Latvijas Leļļu teātra izrāde "Joka pēc alfabēts", Zīmējumu teātra izrāde un vakara koncerts.
Naksnīgajos vasaras vakaros, brīvā dabā bija iespēja izdejoties Jēkaba Nīmaņa orķestra un grupas "Big Al & The Jokers" ritmos.

Festivāls izskanējis, bet apkārt vēl virmo tā netveramās un romantiskās noskaņas. Aknīstes novada iedzīvotāji un Dome izsaka pateicību Armandam Siliņam un visiem festivāla organizētājiem par nebijušu iespēju baudīt izcilu mūziķu sniegumu.

Aknīstes novada sabiedrisko attiecību speciāliste L. Prande

Atstājiet komentāru