2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

No nākamā gada pieaugs "Aknīstes pakalpojumi" ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi

No nākamā gada pieaugs "Aknīstes pakalpojumi" ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi

No nākamā gada pieaugs pašvaldības uzņēmuma "Aknīstes pakalpojumi" ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi, informē Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) Komunikācijas nodaļas galvenā speciāliste Ieva Bethere.
 
 
Viņa informēja, ka no 1.janvāra "Aknīstes pakalpojumi" klientiem maksa par kubikmetra dzeramā ūdens sagatavošanu un piegādi, kā arī par izmantotā ūdens novadīšanu uz attīrīšanas iekārtām un tā attīrīšanu kopumā būs 1,44 eiro, tostarp maksa par ūdensapgādes pakalpojumiem būs 0,71 eiro kubikmetrā (līdz šim - 0,51 eiro kubikmetrā), bet maksa par kanalizācijas pakalpojumiem - 0,73 eiro kubikmetrā (līdz šim - 0,51 eiro kubikmetrā). Tarifos nav ietverts pievienotās vērtības nodoklis.
 
 
Pēc Betheres teiktā, ūdensapgādes pakalpojumu tarifa projektā no kopējām izmaksām 15% veido pamatlīdzekļu nolietojums, 34% personāla izmaksas, 9% remontu izmaksas, 28% pārējās saimnieciskās darbības izmaksas, 3% nodokļi, 5% kredīta procentu maksājumi, savukārt kanalizācijas pakalpojumu tarifa projektā no kopējām izmaksām 13% veido pamatlīdzekļu nolietojums, 30% personāla izmaksas, 4% remontu izmaksas, 38% pārējās saimnieciskās darbības izmaksas, 2% nodokļi un 7% kredīta procentu maksājumi. Rentabilitāti tarifu projektos komersants iekļāvis 6% apmērā.
 
 
Tāpat viņa norādīja, ka "Aknīstes pakalpojumi" regulatorā ar iesniegumu izskatīt un apstiprināt jaunu tarifu projektu vērsās šā gada jūlijā. Iesniegtais tarifu projekts paredzēja 0,77 eiro kubikmetrā par ūdensapgādes pakalpojumiem un 0,74 eiro kubikmetrā par kanalizācijas pakalpojumiem. Regulators, izvērtējot tarifu izmaksu pamatojumu, lūdza komersantu iesniegt papildus skaidrojumus un izmaksas pamatojošos dokumentus, un kompānija regulatoram iesniedza precizētu tarifu projektu. Iesniegtie tarifu projekta precizējumi samazināja sākotnēji iesniegto ūdensapgādes pakalpojumu tarifu par 0,06 eiro, kanalizācijas pakalpojumu tarifu - par 0,01 eiro.
 
 
Atbilstoši datubāzes "Lursoft" informācijai "Aknīstes pakalpojumi" reģistrēts 1992.gadā, un kompānijas pamatkapitāls ir 176,8 tūkstoši eiro. Uzņēmums pieder Aknīstes novada pašvaldībai.
 
 
2013.gadā " Aknīstes pakalpojumi" strādāja ar 148,1 tūkstoša eiro apgrozījumu, kas ir par 8,3% mazāk nekā gadu iepriekš, un cieta 27,3 tūkstošu eiro zaudējumus pretēji peļņai 2012.gadā.
 
 
SPRK ir neatkarīga valsts iestāde, kas izveidota un darbojas, lai valsts regulējamajās nozarēs ‒ enerģētikā, telekomunikācijās, pastā, dzelzceļa transportā ‒ aizstāvētu sabiedrisko pakalpojumu lietotāju intereses un veicinātu sabiedrisko pakalpojumu attīstību.

Atstājiet komentāru