2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Aknīstes novada jaunieši saņem Kultūras ministrijas balvas kultūrizglītībā

Aknīstes novada jaunieši saņem Kultūras ministrijas balvas kultūrizglītībā

2014. gada 20. novembrī, plkst. 16.00 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā notika Kultūras ministrijas apbalvojuma pasniegšana kultūrizglītības nozares talantīgākajiem audzēkņiem un viņu skolotājiem. Apbalvojums tika piešķirts par nozīmīgiem sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādes un skatēs mākslu nozarēs.
 
Šogad apbalvojamo pulkā bija 30 audzēkņi un viņu skolotāji no 16 izglītības iestādēm. Šī gada laureāti ir ieguvuši pirmās vietas mūzikas konkursos Itālijā, Lietuvā, Igaunijā, Francijā, Vācijā un Latvijā, mākslas konkursos Taivānā, Slovēnijā, Polijā un Vācijā, kā arī dejā Itālijā un Latvijā. Apbalvojumam tika saņemti 148 pieteikumi, kurus izskatīja Kultūras ministrijas izveidota žūrija Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) direktora p.i. Mārītes Grebzdes vadībā. Komisijas sastāvā - Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) prorektors studiju un zinātniskajā darbā, asociētais profesors Andris Teikmanis, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Kameransambļu un klavieru pavadījuma katedras vadītāja, profesore Gunta Sproģe, JVLMA akadēmiskā darba prorektors, profesors Normunds Vīksne, Latvijas Kultūras akadēmijas profesore Gunta Bāliņa, Kultūras ministrijas kultūrpolitikas departamenta stratēģiskās plānošanas nodaļas vadītāja Dace Ziemele un LNKC kultūras un radošās industrijas izglītības nodaļas vadītāja Jolanta Klišāne.
 

No Aknīstes novada balvas piešķirtas Jēkabpils mākslas skolas Aknīstes filiāles skolotājai Evai Jočai un Jēkabpils Mākslas skolas audzēknei Viktorijai Pakalnei par izciliem sasniegumiem 18. Starptautiskajā bērnu mākslas konkursā "Manas tautas nacionālais apģērbs un folklora". Un Aknīstes vidusskolas audzēknei Līgai Katei Trukšānei par izciliem sasniegumiem 18. Starptautiskajā bērnu mākslas konkursā "Manas tautas nacionālais apģērbs un folklora".

Avots: akniste.lv

Komentāri (0-1/1)

  • Danute
    02.07.2018 18:21
    Evucīt,mīļi sveicu Tevi!Lai arī turpmāk viss izdodas!!!

Atstājiet komentāru