2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Sods par līguma neslēgšanu ar atkritumu apsaimniekotāju

Sods par līguma neslēgšanu ar atkritumu apsaimniekotāju

Atkritumu apsaimniekošanas likuma izpratnē katrs iedzīvotājs Latvijā ir atkritumu radītājs, līdz ar to tam (mājsaimniecībai) par atkritumu savākšanu jāslēdz līgums ar pašvaldības izvēlēto sadzīves atkritumu apsaimniekotāju, Aknīstes novadā  - ar  SIA „Eko Latgale”. 

 

 Saņemot no atkritumu apsaimniekotāja pirmos rēķinus par izvestajiem atkritumiem, konstatēts, ka liela daļa iedzīvotāju nav noslēguši līgumus ar atkritumu apsaimniekotāju, līdz ar to pārējiem iedzīvotājiem, kas līgumus noslēguši, jāsedz visas atkritumu apsaimniekošanas izmaksas. Lai novērstu šādu situāciju, lūdzam iedzīvotājus, kuri 2014.gadā nav pārslēguši līgumus ar atkritumu apsaimniekotāju, ierasties pagastu pārvaldēs pie lietvedēm vai domē pie kasieres un pārslēgt līgumus par atkritumu apsaimniekošanu.
 
Tuvākajā laikā no atkritumu apsaimniekotāja pašvaldība saņems sarakstus ar personām un mājsaimniecībām, kuras ir noslēgušas minētos līgumus, līdz ar to, pamatojoties uz 26.10.2011. pašvaldības saistošajiem noteikumiem „Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Aknīstes novada administratīvajā teritorijā”,  valsts policijai vai pašvaldības pilnvarotajām amatpersonām  ir tiesības personām, kuras nav noslēgušas minētos līgumus, sastādīt administratīvo pārkāpumu protokolu par šo saistošo noteikumu pārkāpšanu un pieprasīt administratīvo sodu par sadzīves atkritumu radītāja vai īpašnieka nepiedalīšanos pašvaldības organizētajā sadzīves atkritumu savākšanā un, par šo pārkāpumu var  uzlikt naudas sodu fiziskajām personām no septiņdesmit līdz septiņsimt euro, bet juridiskajām personām — no četrsimt trīsdesmit līdz tūkstoš četrsimt euro.
 
Lai nesagaidītu policijas vai pašvaldības amatpersonu vizīti savās mājas un administratīvā protokola sastādīšanu, tos, kuriem nav 2014.gadā noslēgtu līgumu par atkritumu apsaimniekošanu, lūdzam  steidzami tos noslēgt!
 
Avots: akniste.lv

Komentāri (0-1/1)

  • putlers
    05.11.2023 13:17
    Bet tas tacu ir nelikumigi

Atstājiet komentāru