2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Augustā Aknīstes pagastā notiks otrais kamermūzikas festivāls "Sansusī"

Augustā Aknīstes pagastā notiks otrais kamermūzikas festivāls "Sansusī"

Aknīstes pagastā, viesu nama "Susēja" teritorijā, nākamā gada vasarā norisināsies otrais kamermūzikas festivāls "Sansusī", informēja festivāla organizatoru pārstāve Ieva Vītiņa.
 
 
Savu dalību otrajā kamermūzikas festivālā "Sansusī" ir apstiprinājuši tādi mūziķi kā "Art-i-Shok", Ēriks Kiršfelds ar programmu "Čells un latvieši" un atraktīvais un klausītāju iemīļotais ansamblis "Brokastis četratā". Īpaši šim notikumam apvienojies būs arī ansamblis "Altera veritas". Tāpat izskanēs programma "Lielo komponistu mazie grēciņi".
 
 
Festivāla programma vēl tiks papildināta.
 
 
Kā stāsta Vītiņa, "Sansusī" sākās kā mēģinājums apvienot divu žanru festivālus - klasiskās kamermūzikas formātu, kas parasti notiek iekštelpās ar atsevišķiem koncertiem garākā laika periodā, un tradicionālā rokfestivāla formātu, kad koncerti norisinās brīvā dabā nedēļas nogalē. Festivāls izpelnījās apmeklētāju un dalībnieku atzinību un tika nominēts kultūras gada balvai "Kilograms kultūras" kategorijā "Gada pārsteigums".
 
 
Otrajā festivālā, kas nākamgad norisināsies no 7.augusta līdz 9.augustam, tiks turpināts pirmajā festivālā sāktais - programmā saglabātas un attīstītas vairākas tematiskās līnijas, kas laika gaitā varētu kļūt par tradīciju - tematiskie koncerti "Rīta Bahs", "21.gs.", bērnu nakts koncerts, kā arī teātra izrādes bērniem, izklaidējošas un attīstošas rotaļas un meistardarbnīcas bērniem.
 
 
Iespēju savienot festivāla dienas ar ugunīgām nakts dejām nodrošinās "gandrīz klasisko" nakts koncertu mūziķi.
 
 
Tāpat festivālā tiks nodrošinātas iespējas celt teltis un īpaši tiks aicinātas ģimenes ar bērniem.
 
 
Festivālu rīko Latvijas Nacionālās operas solists Armands Siliņš un biedrība "Sansusī". "Sansusī" mērķis ir veicināt sabiedrībā latviešu klasiskās kamermūzikas atpazīstamību, popularizēt latviešu autoru mūziku, kā arī iepazīstināt ar kamermūzikas tradīcijām dažādās pasaules valstīs.
 
Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru