2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Aknīstē startēs tūrisma rallijs

Aknīstē startēs tūrisma rallijs

23.maijā, sestdienā, Aknīstes novada Gārsenes pils pagalmā tiks dots starts tūrisma rallijam „Manu jaunu dienu zeme”, kas ir brīnišķīgs papildinājums visām aktivitātēm, kas veltītas Raiņa un Aspazijas 150.dzimšanas gadu.

Rallija starts – Gārsenes pils, skaistā neoklasicisma pērle, - tālāk maršruts vedīs pa Ilūkstes, Daugavpils, Riebiņu, Preiļu, Aglonas, Dagdas un Krāslavas novadu, noslēdzoties atpūtas kompleksā „Dridži” pie Drīdža ezera.


Piedalīties var ikviens, kura rīcībā ir vieglā automašīna, busiņš vai motocikls Protams, ikvienam transportlīdzeklim jāatbilst CSDD noteikumiem. Kā parasti, ātrumam nebūs nozīmes, jo tūrisma rallijs ir brīvdienu izbrauciens, kur galvenais - redzēt un iepazīt, nevis sporta sacensības. Protams, būs arī uzvarētāji pēc apmeklējamajos objektos iegūto punktu skaita, taču turpināsim tradīcijas un patīkamas balvas tiks pasniegtas dažādās nominācijās.


Tūrisma rallijs - brīvdienu izbrauciens ir sava veida ekskursija pēc www.atputasbazes.lv sastādītā maršruta, kur katra komanda (transportlīdzekļa ekipāža) iesāk startu, saņem rīkotāju izdotos ceļvežus un brauc uz kontrolpunktiem un vēl citiem tūrisma objektiem (ātrumam un ceļā pavadītajam laikam nav nozīmes!), apskatot un iepazīstot novadu piedāvājumu. Katra komanda kontrolpunktos veic kādu atraktīvu (jautru, asprātīgu, darbīgu, izzinošu u.t.t.) uzdevumu (parasti 5 – 10 min. robežās), saņem savus nopelnītos punktus (ko atzīmē ceļvedī) un dodas uz nākamo kontrolpunktu. Dienas beigās – finišā pirms pasākuma noslēguma vakara punktu tabulas tiek nodotas apkopošanai. Detalizētāka informācija portālā www.turismarallijs.lv.

Atstājiet komentāru