2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Aknīstē atklāta un iesvētīta kapliča (FOTO)

Aknīstē atklāta un iesvētīta kapliča (FOTO)

Sestdien, 3.oktobrī Aknīstē, piedaloties Aknīstes novada pašvaldības vadībai un Aknīstes sv. Ignācija no Lojolas draudzes Prāvestam Andrejam Skadiņam, Jēkabpils Svētā Gara klostera vadītāja Igumenam Makarijam, luterāņu mācītājam Atim Bambānam un Jelgavas diecēzes bīskapam Evardam Pavlovskim svinīgi tika atklāta un iesvētīta kapličas jaunbūve.

 

Vietējie iedzīvotāji jau sen lūguši uzcelt kapliču, lai savus tuviniekus varētu pienācīgi pavadīt mūžībā. Līdz ar kapličas izveidi visiem iedzīvotājiem rasta iespēja no saviem tuviniekiem atvadīties pienācīgi.

 


Aknīstes novada domes priekšsēdētāja Vija Dzene, uzrunājot klātesošos, uzsvēra, ka novadā vajadzīgas ne tikai dažādas izklaides vietas, bet arī tādas ēkas kā šī kapliča. Lai gan šī nama sienas paredzētas bēdīgiem notikumiem, iedzīvotājiem kapličas atklāšana tomēr ir priecīgs un ilgi gaidīts notikums.

 

Par kapličas izveidi tiešām nācās pacīnīties vairākus gadus, bet šī sasaukuma Aknīstes novada domes deputāti projektu atbalstīja vienbalsīgi. Kapliča uzbūvēta par pašvaldības budžeta līdzekļiem un tās izmaksas sastādīja gandrīz 140000 EUR.


Projekta autors ir arhitekts Ainārs Cikanovičs, būvdarbus veica SIA „Ošukalns celtniecība”, būvuzraugs – Anita Vanaga.


Turpinājumā Aknīstes kapsētā tika ievētīts uzstādītais krusts un mirušo piemiņai iedegtas svecītes.

 

Avots: akniste.lv

Atstājiet komentāru