2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Aknīstes novadā deg sausā zāle un kūdra

Aknīstes novadā deg sausā zāle un kūdra

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 19.oktobra plkst. 6.30 līdz 20.oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 30 izsaukumus, no kuriem 14 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 10 uz glābšanas darbiem, savukārt pieci no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakardien plkst. 7.04 VUGD saņēma izsaukumu uz Daugavpils novada Vecsalienas pagastu, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg divstāvu neapsaimniekotas ēkas pirmā stāva grīdas pārsegums un atkritumi 55m2 platībā. Plkst. 8.40 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 11.15 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Aknīstes novada Aknīstes pagastu, kur dega kūdra. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka apmēram 3 hektāru platībā atsevišķās vietās gruzd kūdra un deg sausā zāle. Vakardien līdz ar tumsas iestāšanos ugunsgrēka dzēšanas darbi tika pārtraukti un tie tiks turpināti šodien. Ņemot vērā to, ka jau ilgstoši Latvijā saglabājas sausums, ugunsdzēsēji glābēji vairākas reizes nedēļā dodas dzēst degošu sauso zāli, kas nereti izraisa arī meža zemsedzes un kūdras aizdegšanos.

Naktī plkst. 3.41 iedzīvotāji izsauca ugunsdzēsējus glābējus uz Dobeles novada Krimūnas pagastu, kur bija dzirdami sprakšķi un redzama sarkana atblāzma. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā, ar atklātu liesmu dega vienstāvu koka šķūnis 105m2 platībā un tam bija iebrucis jumts. Plkst. 6.20 ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakardien ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, zaru kaudze, žogs, pupas, koka dobums, meža zemsedze, skapis, ēkas mansarda telpa un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Plašākai informācijai:

Viktorija Gribuste

VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece

Atstājiet komentāru