2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Aicinām uz Likteņdārzu

Aicinām uz Likteņdārzu

Šogad Likteņdārza sezona ir sākusies agri. Kopš februāra Kokneses novada domes ēkā ir atvērta izstāde Likteņdārza draugu alejas atbalstam, un jau 9. martā notikusi pirmā ekskursija. Ar 1. aprīli durvis vērusi Likteņdārza Informācijas ēka. Tāpat kā iepriekšējos gados, aicinām atbalstīt dārza tapšanu, braucot ekskursijās, stādot kokus (sākot ar maiju), vedot tumši pelēkos laukakmeņus amfiteātra akmeņu krāvumam un ziedojot bruģakmenim ar savu vārdu.

Šajā sezonā esam paredzējuši iesākt apmeklētāju autostāvvietas būvniecību. Stāvvietas tehniskais projekts ir AS „Ceļuprojekts” un SIA „Aqa-Brambis” ziedojums. Būvniecībā paredzēts izmantot Latvijas Nacionālo bruņoto spēku dāvinājumu – pagājušā gadsimta 30. gados Latvijas Armijai ziedotos laukakmeņus, kas tika atvesti no Latvijas malu malām.

Ar SIA “Lāči” atbalstu esam paredzējuši izveidot apmeklētāju piknika vietu pie autostāvvietas. 17. februārī sadarbībā ar AS “Latvijas Finieris”, Latvijas Lauksaimniecības universitāti, Rīgas Tehnisko universitāti un RISEBA gada sākumā izsludināts konkurss par skici gājēju tiltam Likteņdārza meža daļā, un tiltu plānots izbūvēt šajā gadā.

Sadarbībā ar LR Aizsardzības ministriju, Latvijas Mākslas akadēmiju un tēlnieku Ojāru Feldbergu plānots sākt darbu pie piemiņas vietas izveides latviešu strēlnieku pulku dibināšanas 100. gadadienā.

Maijā ceturto gadu pēc kārtas plānots Likteņdārzam veltīts labdarības pasākums – koncerts un mākslas darbu izsole jaunās Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkā.

20. maijā plānots Latvijas pašvaldību Ozolu goda sardzes stādīšanas turpinājums un 22 Zemgales plānošanas reģiona pašvaldību viesošanās Likteņdārzā. Tāpat maija mēnesī Likteņdārzā tradicionāli paredzēts speciālo izglītības iestāžu festivāls.

No 3. jūnija Likteņdārza bruģakmens izstāde būs apskatāma Latvijas Sporta muzejā Rīgā. 8. augustā paredzēta LTV sestā ziedojumu akcija “Top Latvijas Likteņdārzs!”.

11. novembrī - svecīšu aizdedzināšana Brīvības cīņās kritušo piemiņai.

Kā katru gadu, 18. novembrī tiks izgaismots Ābelīšu alejas ceļš un pulksten 16.06 varēs vērot saulrietu virs amfiteātra.

Likteņdārza Informācijas ēkas darba laiks aprīlī – otrdien, trešdien un ceturtdien - no pulksten 10:30 - 17, piektdien, sestdien, svētdien un svētku dienās – no pulksten 10 – 17. Likteņdārzā Jūs sagaidīs Administratīvā direktore Santa Midere. Tuvāka informācija pa tālruni 2549 5544.

Valda Auziņa

„Kokneses fonda”

Valdes priekšsēdētāja

Atstājiet komentāru