2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Koknesē samazinās maksa par atkritumu izvešanu

Koknesē samazinās maksa par atkritumu izvešanu

SIA "L&T", kas nesen uzvarēja Ozolnieku novada pašvaldības sadzīves atkritumu apsaimniekošanas iepirkumā, pērn sāka atkritumu apsaimniekošanu arī Kokneses novadā, kur tāpat samazinājās tarifi, taču atsevišķiem klientiem iznāca maksāt vairāk, jo valstī mainījās atkritumu aprēķināšanas kārtība.

Kokneses novada domes sabiedrisko attiecību vadītāja Anita Šmite aģentūru LETA informēja, ka tā pati SIA "L&T" nesen pārņēmusi arī atkritumu apsaimniekošanu Kokneses novadā, kopumā samazinot tarifus, bet dažiem iedzīvotājiem reālā maksa auga, dažiem tā samazinājās, kas saistīts ar valdības noteikto, ka maksu par atkritumiem aprēķina no dzīvokļu skaita mājā, nevis no iedzīvotāju skaita dzīvoklī.

Kokneses novada pašvaldībā 2013.gada 27.maijā noslēdzās konkurss par atkritumu apsaimniekošanu Kokneses novadā, un no iesniegtajiem piedāvājumiem komisija izvēlējās atkritumu apsaimniekotāju - SIA "L&T" - ar piedāvāto zemāko cenu - 7,79 latiem (11,08 eiro) par kubikmetru, neskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN).

2013.gada 6.jūnijā Kokneses novada dome ar konkursa uzvarētāju SIA "L&T" noslēdza līgumu par atkritumu apsaimniekošanas sākšanu Kokneses novadā ar 2013.gada 1.septembri, bet līdz tam pērn Kokneses novadā darbojās atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumi SIA "KUK" un SIA "EuroConcord A".

SIA "Kokneses Komunālie pakalpojumi" namu pārvaldnieks Ziedonis Vilde skaidroja, ka pēc operatoru maiņas cena par atkritumu izvešanu samazinājās.

Bet saskaņā ar 2013.gada 17.septembra grozījumiem Ministru kabineta noteikumos no 2013.gada oktobra, kas bija drīz pēc operatoru maiņas novadā, mainījās atkritumu aprēķināšanas kārtība.

Tagad maksu par atkritumiem aprēķina no dzīvokļu skaita mājā, nevis no iedzīvotāju skaita dzīvoklī. Tādējādi tie iedzīvotāji, kuri dzīvoklī dzīvo vieni, tagad maksā vairāk, bet tie, kuri dzīvoklī ir trīs un vairāk cilvēku - maksā mazāk. Apmēram tikpat maksā dzīvokļi, kur dzīvo divas personas, skaidroja Vilde, piebilstot, ka šā gada sākumā pieauga arī dabas resursa nodoklis.

Kā ziņots, pēc SIA "L&T" uzvaras Ozolnieku novada pašvaldības sadzīves atkritumu apsaimniekošanas iepirkumā no 1.jūlija atkritumu apsaimniekošanas tarifs būs par sešiem eiro zemāks nekā līdz šim - 10,27 eiro par vienu kubikmetru.

Atstājiet komentāru