2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Nedēļas nogalē notiks Kokneses novada svētki

Nedēļas nogalē notiks Kokneses novada svētki

Sestdien, 5.jūlijā, piekto reizi tiks svinēti Kokneses novada svētki, kam sagatavota pasākumu programma "Ar sirdi Kokneses novadā", portālu Radio1.lv informēja Kokneses novada domes sabiedrisko attiecību vadītāja Anita Šmite.
 
 
Svētkus plkst.11 no Ilmāra Gaiša Kokneses vidusskolas atklās ar svētku gājienu, kura dalībnieki būs novada iestāžu darbinieki, uzņēmumos strādājošie, biedrības un draugu grupas. Kokneses pūtēju orķestra pavadījumā gājiens pa Kokneses ielām aizvīsies līdz svētku galvenajai mājvietai - Kokneses estrādei.
 
 
Pasākumā būs arī novada uzņēmēju ražotās produkcijas izstāde tirdziņš. Bērnus priecēs Kokneses novada domes sarūpētās piepūšamās atrakcijas. Uz līksmu darbošanos gaidīs radošās darbnīcas. Būs iespējams izvēlēties, ar ko labāk vizināties - zirdziņa mugurā, ar elektromobili vai izbaudīt Daugavas gleznaino ainavu braucienā ar liellaivu "Lāčplēsis", kura 5.jūlijā un 6.jūlijā būs atceļojusi uz Kokneses pilsdrupām.
 
 
Plkst.12 vienlaikus ar minētajām aktivitātēm svētkus ieskandinās novada pašdarbnieku - koru un deju kolektīvu, pūtēju orķestra - koncerts "No visas sirds". Kokneses novada vīri savu spēku un izturību parādīs virves vilkšanas sacensībās.
 
 
Īpaša svētku dāvana jaunajai paaudzei būs Ditas Balčus teātra izrāde bērniem "Buratīno". Tāpat kā pagājušajā gadā, arī šogad par svētku tuvošanos vēsta māju un iestāžu logos ievietotie svētku plakāti "Mana sirds Kokneses novadā", kas apstiprina svētku gaidītāju dalību loterijā, kuru ar vērtīgām balvām atbalsta novada uzņēmēji, skaidroja Šmite. Plkst.17 loterijas noslēgumā noskaidros šos svētku veiksminiekus.
 
 
Kokneses novada domes sveiciens svētkos būs arī brāļu Auzānu un "Slavenā Jersikas orķestra" koncerts un zaļumballe, ko iesāks Kokneses pūtēju orķestris un līdz jaunas dienas rītam spēlēs brāļi Auzāni ar grupu. Plkst.24 būs svētku salūts.
 
 
Pirms tam, svētku ieskaņā 4.jūlijā plkst.18, Kokneses kultūras namā pirmoreiz suminās jaunos novadniekus sarīkojumā "Man blakus tava sirsniņa".

Atstājiet komentāru