2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Kokneses novada pašvaldība patur amatā Sociālā dienesta vadītāju

Kokneses novada pašvaldība patur amatā Sociālā dienesta vadītāju

Pēc gadījuma izvērtēšanas, kad Kokneses novada Iršu pagastā seksuāli tika izmantots desmit mēnešus vecs bērns, novada dome nolēmusi atstāt amatā Sociālā dienesta vadītāju Baibu Tālmani, informē pašvaldības pārstāve Dace Svētiņa.

 

Pašvaldība atzīst, ka ir nepilnības Sociālā dienesta darbā, bet neuzskata, ka to dēļ būtu jāmaina Sociālā dienesta vadītāju, jo dienests kopā ar pašvaldību bija izdarījis ļoti daudz minētās ģimenes labā.

 

"2013.gadā ģimene tika nosūtīta uz Latgales reģionālo atbalsta centru sociālās rehabilitācijas pakalpojuma saņemšanai. 2014.gadā, lai ģimenei nebūtu jāatgriežas pie varmākas Iršu pagastā, Kokneses novada dome tai piešķīra labiekārtotu dzīvojamo platību Kokneses pagastā. Ģimenei ir nodrošināti psihologa pakalpojumi. Tai ilgstoši tika sniegta sociālā palīdzība gan garantētā minimālās iztikas līmeņa nodrošināšanai, gan dzīvokļa pabalsta veidā, kā arī sniegta palīdzība skolas piederumu iegādē dēlam un nodrošinātas brīvpusdienas skolā. Ja Tālmane vēlēsies arī turpmāk vadīt Kokneses novada Sociālo dienestu, pašvaldība viņu atbalstīs un sniegs iespējamo palīdzību dienesta darba pilnveidošanā," sacīja Svētiņa.

 

Par Tālmanes darbu pozitīvas atsauksmes domes vadībai sniedza arī Kokneses novada domes deputāti, Sociālo jautājumu un veselības aprūpes pastāvīgās komitejas priekšsēdētājs.

 

Vienlaikus pašvaldība iesaka Labklājības ministrijai (LM) izskatīt jautājumu par prasību pārskatīšanu sociālo darbinieku kvalifikācijai. Svētiņa norādīja, ka, izsludinot pieteikšanos uz sociālā darbinieka amatu, bieži vien piesakās daži pretendenti, no kuriem labākajā gadījumā, tikai vienam ir attiecīga izglītība.

 

"Līdz ar to nav iespējams izvēlēties labāko amata kandidātu un jāņem tas, kura izglītība atbilst prasībām vai jāizsludina jauna pieteikšanās, bet pašvaldībai sociālais darbinieks ir nepieciešams jau šodien, lai rīt nenotiktu vēl kāds cits negadījums," paskaidroja pašvaldības pārstāve.

 

Jau ziņots, ka 22.augustā no medicīnas iestādes policija saņēma informāciju par iespējamu seksuālu vardarbību pret 10 mēnešus vecu meiteni. Aizdomās par nodarījumu aizturēts 1961.gadā dzimis vīrietis.

 

Ar aizturēto vīrieti bērna māte savulaik dzīvojusi kopā Iršu pagastā. Pēc piedzīvotās vardarbības sievietei tika ierādīts dzīvoklis Koknesē. Pēc šā gadījuma bāriņtiesa pieņēma lēmumu ģimenē augošos divus bērnus izņemt un uz laiku ievietot krīzes centrā. Sociālais dienests par šo ģimeni nebija informējis bāriņtiesu.

 

Noslēdzot pārbaudi pēc šī gadījuma, Kokneses novada Sociālā dienesta vadītājai Labklājības ministrija (LM) noteikusi naudas sodu.

 

Materiāls tapis sadarbībā ar BNS

Atstājiet komentāru