2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Koknesē ar cietušā piedalīšanos operatīvi atrod nozagtu auto un aiztur iespējamo vainīgo

Koknesē ar cietušā piedalīšanos operatīvi atrod nozagtu auto un aiztur iespējamo vainīgo

Koknesē, pie veikala "Maxima", no stāvlaukuma tika nozagta automašīna "Volvo V70", kura pēc pāris stundām ar aizdzītās automašīnas vadītāja palīdzību atrasta, bet vēlāk aizturēts arī aizdomās turamais.

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Diāna Purviņa informēja, ka ceturtdienas, 4.februāra, vakarā Koknesē, 1905.gada ielā, stāvlaukumā pie veikala "Maxima" vīrietis, kas dzimis 1986.gadā, atstāja neaizslēgtu ar atslēgām aizdedzē darbojošos automašīnu "Volvo V70", lai uz mirkli pieietu pie bankomāta. Ieraudzīdams, ka stāvlaukumā novietotā automašīna darbojas un tajā neviena nav, kāds vīrietis tajā iesēdies un aizbraucis.

Tajā brīdī nu jau aizdzītās automašīnas vadītājs, atgriežoties no bankomāta, pamanījis aizbraucošo automašīnu. Ātri noreaģējot, viņš turpat sarunājis citu automašīnu un dzinies pakaļ savam spēkratam. Sekojis pāris stundu gan pa Koknesi, gan vairākiem pagastiem, un tikmēr aizdzītās automašīnas notveršanā tika iesaistīta policija.

Automašīnas aizdzinējs bija ticis līdz Skrīveru novada Skrīveriem, kur automašīnu pametis un aizbēdzis.

Policistiem bija izdevies šo personu noskaidrot un notvert. Tas izrādījās 1985.gadā dzimis vīrietis, kurš tika aizturēts savā dzīvesvietā. Viņam konstatēts alkohola reibums 0,90 promiļu līmenī.

VP sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175.panta pirmās daļas - par zādzību, par ko var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Policijas pārstāve uzsvēra, ka, lai izvairītos no līdzīgas problēmas, nekādā gadījumā nedrīkst atstāt darbojošos vai neaizslēgtu automašīnu un tajā esošās mantas nepieskatītas pat tad, ja nolemts attālināties no tās tikai dažu metru attālumā.

Atstājiet komentāru