2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Pašvaldības policija meklē jauna tūrisma objekta izpostītājus Kokneses parkā

Pašvaldības policija meklē jauna tūrisma objekta izpostītājus Kokneses parkā

Kokneses novada Pašvaldības policija aicina atsaukties aculieciniekus, kas naktī uz 15.maiju redzēja Kokneses parka jaunā objekta - Velniņa pagrabiņa - postītājus, informēja novada pašvaldībā.

Pagājušajā gadā ar biedrības "Daugavas savienība" finansiālu atbalstu un Kokneses novada domes līdzfinansējumu tika īstenots projekts "Kokneses muižas Jauno pilsdrupu pagrabiņa un apkārtnes labiekārtošana" ar mērķi labiekārtot pagrabiņa un apkārtnes teritoriju, nodrošinot apmeklētājiem sakoptu, drošu vidi, kur pavadīt brīvo laiku un doties pastaigās, kā arī padarīt Kokneses parka ainavu vizuāli pievilcīgāku, skaidro pašvaldībā.

Šopavasar, turpinot iesākto, ar biedrības finansiālu atbalstu pabeigts projekts "Slepeno eju meklējot", labiekārtojot objektu, kas nodēvēts par Velniņa pagrabiņu. Kopējais projektu finansējums ir 1190 eiro, Kokneses novada domes ieguldītais finansējums ir 273 eiro, darbus veikuši pašvaldības Komunālās nodaļas darbinieki.

"2015.gadā atjaunota pagrabiņa arka, šopavasar uzstādītas Komunālās nodaļas saimniecības pārziņa Alda Neijas izgatavotās veclaicīga izskata metāla režģa durvis, radot iespaidu par slepeno eju. Savukārt dārznieces Margitas Krūzes radošums un idejas no teikas par velniņu, kas sargā savu naudas lādi, arī jaunizveidotajā pagrabiņā Sama modināšanas svētkos ikvienam ļāva pārliecināties, kā pamatīgo naudas lādi sargā omulīgs velniņš.

Tomēr naktī uz 15.maiju, kad Kokneses estrādē notika zaļumballe, nezināmas personas izdemolēja pagrabiņu, mēģināja sabojāt durvis un izpostīt taciņu un stādījumus, informēja Komunālās nodaļas vadītāja Benita Peciņa.

Notikušā aculiecinieki tiek aicināti vērsties novada pašvaldības policijā.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru