2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Lems par Vecbebru Profesionālās un vispārizglītojošās internātvidusskolas reorganizāciju

Lems par Vecbebru Profesionālās un vispārizglītojošās internātvidusskolas reorganizāciju

Rīt, 28.decembrī, plkst.12 Kokneses novada dome lems par Vecbebru Profesionālās un vispārizglītojošās internātvidusskolas reorganizāciju, pret ko domes sēdes laikā pie pašvaldības ēkas notiks arī pikets,  informēja pašvaldības izpilddirektors Ilmārs Klaužs.

Viņš skaidroja, ka pašvaldība vairs nevar atļauties uzturēt izglītības iestādi, ja to neatbalsta Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

Pašlaik skolā ir apmēram 160 audzēkņu, kas apgūst vispārējās, profesionālās un tālmācības izglītības programmas. Reorganizācija paredz atstāt tikai tālmācības programmas, kas apgūstamas par maksu. Tāpat pašvaldībai jāvienojas ar IZM par atbalstu tiem audzēkņiem, kas jau sākuši apgūt profesionālās programmas.

Klaužs atklāja, ka reorganizējamās internātvidusskolas audzēkņiem tiks nodrošināta izglītība gan novada vispārējās izglītības iestādēs, gan Kokneses internātpamatskolā-attīstības centrā. Nepieciešamības gadījumā pašvaldība nodrošinās arī transporta izdevumu segšanu atkarībā no situācijas katrā ģimenē.
Par situāciju Vecbebru Profesionālajā un vispārizglītojošajā internātvidusskolā pašvaldība ir informējusi IZM un Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS).

"160 bērni no sociāli nelabvēlīgām un maznodrošinātām ģimenēm ir pakļauti riskam nokļūt uz ielas, krīzes centros, vai labošanas iestādēs, jo skolā pamatā mācās bērni ar uzvedības vai mācību traucējumiem, kuriem ir apgrūtināta iekļaušanās parastas skolas vidē,"  pauda internāta skolotāja Irēna Upmale, informējot, ka domes sēdes laikā rīt pie pašvaldības ēkas pieteikts pikets.

Upmale norāda, ka izglītības iestādes infrastruktūras uzlabošanā ieguldīti lieli līdzekļi, bet tagad "kāds no augšas vēlas likvidēt Vecbebru mācību iestādi".

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Komentāri (0-1/1)

  • Jānis nagla
    02.07.2018 18:33
    Latvijā vārdiņš reorganizēt nozīmē aizklapēt;(

Atstājiet komentāru