2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Līvānos sāk vairāk nekā 5 miljonus vērtu ielu rekonstrukcijas projektu

Līvānos sāk vairāk nekā 5 miljonus vērtu ielu rekonstrukcijas projektu

Līvānos sākta 5 372 709 eiro vērta Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstīta ielu rekonstrukcijas projekta īstenošana.

Projekta "Līvānu satiksmes infrastruktūras tīkla uzlabošana industriālo zonu sasniedzamībai un uzņēmējdarbības veicināšanai" gaitā Līvānos līdz 2015.gada 30.jūnijam rekonstrukcijas darbi tiks veikti kopumā 12 ielās vai to posmos.

Rekonstruējamās ielas vai to posmi ir sadalīti četrās daļās. Kā pirmās tiks rekonstruētas Lāčplēša iela (posmā no Rīgas ielas līdz Lāčplēša ielai 23), Saules iela (posmā no Saules ielas 1 līdz Rīgas ielai), Dzelzceļa iela (posmā no Rīgas ielas līdz Dzelzceļa ielai 21) un Rūpniecības iela.

Turpinājumā paredzēta Sporta ielas, A.Pumpura ielas, Avotu ielas (posmā no Saules ielas līdz Meža ielai), Meža ielas (posmā no Sporta ielas līdz Avotu ielai) un Rožu ielas rekonstrukcija. Savukārt noslēgsies darbi ar Zaļās ielas (posmā no Raiņa ielas līdz Avotu ielai), Saules ielas (posmā no Avotu ielas līdz Rīgas ielai), Avotu ielas (posmā no Rīgas ielas līdz Saules ielai) un Zemgales ielas rekonstrukciju.

Būvdarbu gaitā tiks pārbūvēti sakaru tīkli, izbūvēti elektrotīkli un ielu apgaismojums, lietus ūdens novadīšanas sistēmas, ietves un jaunas ielu brauktuves ar asfaltbetona segumu. Visu minēto ielu rekonstrukciju veiks iepirkumā uzvarējusī SIA "Ošukalns".

Būvdarbu gaitā būs noteikti dažādi satiksmes ierobežojumi, vairākās ielās tiks slēgta satiksme. No šodienas satiksmes ierobežojumi būs Lāčplēša ielā un Dzelzceļa ielā. Lāčplēša ielā (posmā no Rīgas ielas līdz Lāčplēša ielai 23) un Dzelzceļa ielas daļā būs slēgta satiksme.

Rekonstruējamo ielu skaits ir liels, tādēļ būvdarbi atsevišķās ielās turpināsies arī nākamgad.

Projekta "Līvānu satiksmes infrastruktūras tīkla uzlabošana industriālo zonu sasniedzamībai un uzņēmējdarbības veicināšanai" attiecināmās izmaksas ir 5 372 709 eiro, no kuriem ERAF līdzfinansējums - 3 556 783 eiro (66,2%), valsts budžeta dotācija - 161 182 eiro (3%) un Līvānu novada domes līdzfinansējums - 1 654 744 eiro (30,8%).

Projekts tiek realizēts ERAF darbības programmas "Infrastruktūra un pakalpojumi" aktivitātē "Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai".

Atstājiet komentāru