2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Līvānos tūrisma sezonu atklās ar Muzeju nakti  un PĒRKONS nakts koncertu

Līvānos tūrisma sezonu atklās ar Muzeju nakti un PĒRKONS nakts koncertu

Līvānu novads ir kā atslēga Latgales vārtos, tas veidojas un attīstās, pateicoties darbīgiem uzņēmējiem, aktīviem un viesmīlīgiem cilvēkiem. Tiek vērti vaļā jauni tūrisma objekti, kā arī attīstās jau esošie. Par to, ko saviem apmeklētājiem piedāvā Līvānu novads, ikviens interesents varēs iepazīties īpašā tūrisma akcijā „Pa Dzintara ceļu”, kas norisināsies Līvānu novadā šī gada 17. maijā no plkst. 10:00 līdz 15:00.

Visiem interesentiem bezmaksas būs iespēja apskatīt sekojošus Līvānu tūrisma objektus: Biedrība „Sava kabata”, Nākotnes ozolu ciems, Turku pirts ciems, kafejnīca „Sipres”, pārceltuve Līvāni – Dignāja, J. Graubiņa mūzikas un mākslas skolas izstāžu nams, atpūtas vieta „Avotiņš”, Tautas lietišķās mākslas studija „Dubna”, zirgu stallis „Kumeļsēta”. Tūrisma objektiem ir tiesības noteikt samaksu par atsevišķām aktivitātēm vai pakalpojumiem, iepriekš par to informējot apmeklētājus.

Lai piedalītos akcijā, katram dalībniekam nepieciešams Līvānu tūrisma informācijas centrā bezmaksas saņemt speciālu akcijas karti, apceļot kartē norādītos tūrisma objektus un iesniegt aizpildītās ceļojuma kartes atpakaļ tūrisma informācijas centrā.

Tās pašas dienas vakarā plkst. 18:00 pie Latgales mākslas un amatniecības centra ceļojuma akcijas dalībniekiem pasniegs dzintara diplomus.

Akcijas noslēgums kalpos par sākumu Vislatvijas muzeju nakts 2014 aktivitātēm Latgales mākslas un amatniecības centra telpās, kas norosināsies no plkst. 18:00 līdz pat pusnaktij.

2014. gada Muzeju nakts Vislatvijas izsludinātā tēma ir sarkanā krāsa – dzintars. Gan lieliem, gan maziem interesentiem būs iespēja apskatīt jaunas izstādes, tai skaitā izstādi, kur skatāmi līvāniešu īpašumā esošie dzintara izstrādājumi. Tāpat varēs noskaidrot, kāda saistība ir Līvānu stiklam ar dzintaru, iemūžināt sevi dzintarā, šūt dzintara gleznu un arī gleznot dzintaru, kā arī piedalīties visās citās tik pat dzintaraini naksnīgās aktivitātēs.

plkst. 22.00 Līvānos, pie inženiertehnoloģiju un inovāciju centra tiks dots starts Nakts orientēšanās sacensībām pa pilsētu.Muzeju nakts turpinājumā ikviens aicināts uz Līvānu kultūras centru, kur plkst. 21:00 pašdarbības kolektīvu koncerts „Kas notiek Līvānos” un „Aizkulišuaktivitātes”.

Plkst. 23.30 grupa "Krampis" un DJ Balodis, bet vakara kulminācijā – grupas „Pērkons” koncerts.

Avots: Līvānu novada domes sabiedrisko attiecību un ārējo sakaru daļa

Atstājiet komentāru