2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Vokālā konkursa ''Dziesmu kari 2014'' atlase Līvānos (FOTO)

Vokālā konkursa ''Dziesmu kari 2014'' atlase Līvānos (FOTO)

19. jūlijā aizritējušajā konkursa atlasē piedalījās gandrīz divdesmit dalībnieku, starp kuriem tad arī tika noskaidroti divi labākie dziedātāji, kas pārstāvēs Līvānus konkursa "Dziesmu kari" finālā - 4. un 5. oktobrī uz Tallink kuģa M/S Isabelle, jūras ceļojuma Rīga – Stokhoma - Rīga laikā.
 
Līvānu "Dziesmu kari" konkursa atlases ekspertu grupu veidoja: dziedātājs un producents Atis Auzāns, dziedātāja un mūziķe Līga Gaduša un konkursa "Dziesmu kari" pārstāvis Andris Drozdovs. Līvānu atlases ekspertu augstāko novērtējumu izpelnījās Māra ar dziesmu "Zombie" no Cranberries un Arguts Bružuks ar "Baltā dziesma". Papildus tika atzīmēti labākie dziedataju vecuma grupa no 10 līdz 14 gadiem Madara, Rēzija un Andija Kreivāne, ka arī vecuma grupā no 15 līdz 18 gadiem Samanta un Anastasija.
 
Pēc uzvaras atlases kārtās konkursantiem vēl ir veicams liels darbs un nav laika atpūtai, jo viņiem jāizdomā un jāsagatavo priekšnesums, kas varētu aizkustināt konkursa "Dziesmu kari" fināla žūriju, kuras satāvā būs: Igo, Guntis Veits, Andris Kivičs, Viktors Lapčenoks, Žoržs Siksna, Anatolijs Hvojnickis, Tatjana Lukašenkova, Natālija Oļesik un Nikolajs Puzikovs, lai cīnītos par konkursa galveno balvu - dziesmas ierakstu un video klipu no skaņu ierakstu studijas "Antex" un Mūzikas video kanāla. Konkursa otrās un trešās vietas ieguvējiem balvas no celtniecības materiālu kompānijas "Avotiņi" un karaoke sistēmu ražotāja Studio Evolution.
 
Kā pēc uzvaras konkursa Līvānu atlases kārtā atzina Māra, viņa ir apņēmības pilna parādīt sevi konkursa žūrijai, un priecājās par viņai dāvināto apmāksāto konkursa ceļojumu divām personām no Tallink uz konkursa kruīzu.
 
Vokālais konkurss Dziesmu kari 2014 visā Latvijā norisinās no 17.maija līdz 5. oktobrim. Konkursa atlases jau ir notikušas un vēl notiks daudzās Latvijas pilsētās - Saldū, Olainē, Grobiņā, Jūrkalnē, Daugavpilī, Brocēnos, Skrīveros, Tukumā, Līvānos, Rūjienā, Ventspilī, Rīgā, Ogrē, Valkā, Rēzeknē.
 
No katras atlases vietas ceļazīmi uz konkursu, kas notiks 4. un 5. oktobrī uz Tallink kuģa M/S Isabelle jūras ceļojuma Rīga-Stokhoma-Rīga laikā, saņems divi labākie dziedātāji. Katram konkursa dalībniekam konkursa atbalstītājs Tallink dāvina divas vietas četrvietīgajā kajītē.
 
Konkursa uzvarētājs iegūs iespēju ierakstīt savu dziesmu profesionālajā ierakstu studijā un dziesmas video klipu, otrās un trešās vietas ieguvēji iegūs iespēju ierakstīt dziesmu profesionālajā ierakstu studijā. Konkursa balvas nodrošina - Mūzikas Video kanāls, celtniecības materiālu kompānija "Avotiņi" un skaņu ierakstu studija "Antex".
 
Informacijas avoti: Livani, Dziesmu kari 2014 organizators Andris Drozdovs
Foto: Livani

Atstājiet komentāru