2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Līvānos Dzejas dienās varēs tikties ar dzejnieci Ingu Gaili

Līvānos Dzejas dienās varēs tikties ar dzejnieci Ingu Gaili

Šodien plkst.14.00 Līvānu novada Centrālajā bibliotēkā notiks Dzejas dienām veltīts pasākums "Es kļūstu par dzeju", kurā dzejas cienītāji varēs tikties ar dzejnieci, dramaturģi un režisori Ingu Gaili,  informēja Līvānu novada Centrālās bibliotēkas Pieaugušo literatūras nodaļas vadītāja Dzidra Kalvāne.

Dzejniece dzimusi 1976.gadā Rīgā, beigusi Rīgas Centra humanitāro ģimnāziju, studējusi literatūras teoriju, vēsturi un kritiku, kā arī teātra, kino un TV dramaturģiju Latvijas Kultūras akadēmijā.

Kopš 1997.gada Gaile regulāri publicē savus dzejoļus latviešu literārajos izdevumos, bet 1999.gadā izdots dzejoļu krājums "Laiks bija iemīlējies". 2004.gadā iznāca viņas otrais dzejoļu krājums "Raudāt nedrīkst smieties", savukārt 2007.gadā - dzejoļu krājums "Kūku Marija". 2012.gadā klajā nācis dzejoļu krājums "Migla".

Gaile no 2004.gada ir Latvijas Rakstnieku savienības biedre. 2011.gadā izdota viņas luga "Āda", kas Andreja Jarovoja režijā iestudēta Ģertrūdes ielas teātrī un guvusi lielu skatītāju atsaucību. 2013.gadā Gaile Ģertrūdes teātrī iestudējusi lugu "Mūsu Silvija debesīs".

Dzejnieces talants ir novērtēts ar Klāva Elsberga prēmiju, Annas Dagdas fonda balvu, Ojāra Vācieša prēmiju, Dzejas dienu balvu un žurnāla "Latvju Teksti" balvu, kā arī Prozas lasījumu galveno balvu par stāstu "Piena ceļi".

Gailes dzejoļu krājums "Migla" bijis lasītākais latviešu oriģināldzejas krājums 2013.gadā.

Pasākums "Es kļūstu par dzeju" tiek rīkots Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstītajā tikšanos ciklā "Radošs un jauns".

Plkst.14 skvērā pie Līvānu novada Centrālās bibliotēkas iedzīvotāji aicināti apmeklēt Dzejas dienu brīvdabas pasākumu.
 
Materiāls tapis sadarbībā ar LETA
Foto: Naba

Atstājiet komentāru